Beoordelingen

Ideeën voor vloeibare dieetvoeding


Een vloeibaar dieet, of een dieet dat volledig bestaat uit voedingsmiddelen in vloeibare vorm, is een geweldig idee voor gewichtsverlies op zeer korte termijn of voor het reinigen van het spijsverteringskanaal. Of u nu een groot evenement voor de deur staat, u wilt beginnen met een meer traditioneel dieet, of u wilt gewoon een paar kilo's snel laten vallen, door op het juiste moment een vloeibaar dieet te gebruiken, met het juiste voedsel en aandacht voor voedings- en gezondheidsproblemen die kunnen optreden, kunt u op weg zijn naar een slanker, slanker lichaam.

Wanneer te gebruiken

Hoewel vloeibare diëten voornamelijk worden gebruikt voor en na operaties, kunnen sommigen ze nuttig vinden als maatregelen voor gewichtsverlies op zeer korte termijn (3 tot 4 dagen). In deze korte periode kun je verwachten dat je 3 tot 7 pond verliest, maar houd er rekening mee dat het gemakkelijk is om het gewicht weer op te bouwen met dit soort dieet als je daarna niet ijverig bent. Het is een goed idee om met een arts te praten wanneer u overweegt een vloeibaar dieet te volgen, en als u op het punt staat een operatie te ondergaan waarbij meestal een vloeibaar dieet nodig is, kan uw arts dit toch doen.

Bariatrische operaties zijn de meest voorkomende die een vloeibaar dieet vereisen, maar mensen die procedures ondergaan zoals een colonoscopie of sigmoïdoscopie kunnen baat hebben bij een vloeibaar dieet.

In sommige gevallen kan extreme obesitas worden behandeld met een volledig vloeibaar dieet.

Foods

Een volledig vloeibaar dieet kan een enigszins beperkt menu hebben. Hier zijn enkele vloeibare voedingsmiddelen die acceptabel zijn voor een volledig vloeibaar dieet: alle vruchtensappen en nectars, groentesap, fruitpunch, honing, gelei, siroop, yoghurt (gewoon en bevroren), gewone soepen, milkshakes, gepasteuriseerde eierpunch, maizena-pudding, gelatinedesserts, gezeefde gekookte ontbijtgranen, glad ijs, limonade en fruitpuree.

De meeste vormen van soep zijn acceptabel, zorg er alleen voor dat er geen groenten, stukjes vlees of andere vaste stoffen in de soep zitten. En drink natuurlijk veel water.

Voeding en gezondheid

Alle vloeibare diëten zijn niet zonder hun nadelen, waarvan één de moeilijkheid is die je kunt tegenkomen om te proberen te voldoen aan je dagelijkse gezondheidseisen op een volledig vloeibaar dieet. Eiwitten en andere gezondheidsshakes zijn een goede manier om de voedingsstoffen binnen te krijgen die je nodig hebt, net als vitaminesupplementen. Vruchtensap is geweldig voor energie en voeding, zorg er alleen voor dat het niet wordt "verbeterd" met extra suiker of calorieën. Vloeibare bouillon kan een bron van eiwitten zijn, net als vetvrije melk.