Beoordelingen

Thuisbehandelingen voor jeukende hoofdhuid, geen roos


Individuen kunnen een jeukende hoofdhuid ervaren zonder een probleem met roos te hebben. Jeukende hoofdhuid kan worden veroorzaakt door aandoeningen zoals psoriasis, een hoofdhuidinfectie of een allergische reactie op iets. Je hoofd constant in het openbaar krabben kan behoorlijk gênant worden. U kunt beginnen met het behandelen van uw jeukende hoofdhuid thuis, maar als u na twee weken geen verbetering ziet, moet u uw arts raadplegen voor het geval er iets ernstigers te wijten is.

Neem olie

Bovenaan de lijst voor het wegwerken van een jeukende hoofdhuid staat neemolie. Neem olie is een volledig natuurlijk fungicide en insecticide. Dat betekent dat als een schimmelinfectie of een geval van hoofdluis jeuk veroorzaakt, de neemolie ze zal verwijderen. Zelfs als ze niet de oorzaak zijn, zal de neemolie onmiddellijk jeuk stoppen. Het zal het probleem niet oplossen. Druppel wat neemolie rechtstreeks op je hoofdhuid en gebruik je handen om het in te masseren. Doe dit twee keer per dag totdat je jeuk volledig stopt.

Aloë Vera Gel

Aloë vera heeft enorme genezende krachten. Het wordt gebruikt voor veel huidaandoeningen, waaronder zonnebrand. Aloë heeft het vermogen om te genezen wat de jeuk veroorzaakt, zodat het niet opnieuw optreedt. Het is ook zeer rustgevend en voelt goed aan wanneer het op de hoofdhuid wordt aangebracht. Aloë is er in een paar vormen, maar je hebt een tube gel nodig voor je hoofdhuid. Wrijf de gel rechtstreeks in je hoofdhuid en laat hem daar 15 minuten zitten. Uitspoelen. Doe dit eenmaal per dag totdat je geen jeuk meer ervaart.

Appelcider azijn

Appelazijn wordt niet alleen gebruikt om roos kwijt te raken. Het verwijdert eigenlijk de jeuk. Het werkt ook op een jeukende hoofdhuid die geen roos heeft. Voordat je onder de douche springt, moet je 1/3 kopje azijn en 2/3 kopje warm water door elkaar mengen. Giet dit mengsel over je hoofdhuid en masseer het zachtjes in. Laat het 10 minuten zitten en shampoo vervolgens je haar zoals je normaal zou doen. Doe dit elke keer dat je een douche neemt om de jeuk weg te houden.