Beoordelingen

Verlaagt citroensap hoge bloeddruk?


Veel mensen zijn zich niet bewust van het feit dat ze hoge bloeddruk of hypertensie hebben, totdat het te laat is. Het kan leiden tot een beroerte, het vasthouden van water en andere ernstige aandoeningen.

Oorzaken

Er zijn veel redenen waarom mensen hoge bloeddruk krijgen. Het kan het gevolg zijn van verstopping van de bloedvaten veroorzaakt door stress, voeding en bepaalde medicijnen. Het kan ook erfelijk zijn.

Symptomen

Er zijn meestal geen symptomen van hypertensie, daarom wordt het de 'stille moordenaar' genoemd. Als er symptomen zijn, zijn deze meestal mild en kunnen lichte duizeligheid, misselijkheid, hoofdpijn en wazig zien zijn.

Citroensap

Citroenen zijn rijk aan vitamine C, een antioxidant die ook helpt bij het verdunnen van het bloed. Vitamine C helpt ook de opname van ijzer door het lichaam. Citroensap is een uitstekende bron van vitamine P, zowel in de schil als in het sap, dat de breekbaarheid van haarvaten voorkomt en ons helpt vitamine C effectief te absorberen.

Aanbevolen gebruik

Om de volledige voordelen van citroensap als aanvullende behandeling voor hoge bloeddruk te ontvangen, voeg het toe aan water en gebruik het in saladedressings en bij het koken. Drink het citroensap niet puur, omdat het te zuur is en het glazuur op je tanden kan beschadigen.

Voorzichtigheid

Als u lijdt aan hoge bloeddruk, moet u regelmatig uw arts raadplegen.


Bekijk de video: Snel & Gezond Je Hoge Bloeddruk Verlagen Zonder Medicijnen? 6 Tips! (December 2021).