Beoordelingen

Welke anticonceptie zal je aankomen?


Wanneer vrouwen zwangerschap willen voorkomen, vertrouwen ze vaak op anticonceptie. Met de beschikbare keuzes, zoals injecties, pillen en pleisters, kan de vrouw een methode kiezen die beter past bij haar levensstijl. Hoewel anticonceptie relatief veilig is en slechts een paar (of geen) bijwerkingen veroorzaakt, is gewichtstoename een van de grootste zorgen bij de meeste vrouwen.

Soorten

Er zijn twee hoofdtypen anticonceptie die gewichtstoename veroorzaken. Het eerste type is de Depo Provera-injectie. Dit type anticonceptie wordt om de drie maanden toegediend en bevat progestine, een synthetisch hormoon. Het tweede type anticonceptie dat gewichtstoename veroorzaakt, zijn anticonceptiepillen. Deze pillen bevatten oestrogeen en progesteron en moeten dagelijks worden ingenomen.

Oorzaken

Er zijn verschillende redenen waarom anticonceptie gewichtstoename veroorzaakt. Vochtretentie door verhoogde zoutinname is het veel voorkomende probleem bij de meeste vrouwen die afhankelijk zijn van anticonceptie.

Een andere reden voor gewichtstoename is de verhoogde hormonen zoals oestrogeen die anticonceptie in het lichaam brengt. Deze hormonen stimuleren bepaalde nierstoffen waardoor het lichaam water in vetcellen in het lichaam opslaat.

Geboortebeperking zorgt er ook voor dat de eetlust van een vrouw toeneemt.

Wie heeft er last van

Mensen met een hoge natriuminname (ook bekend als zout) hebben een grotere kans op gewichtstoename met anticonceptie. Hoge niveaus van natrium in het lichaam veroorzaken vochtretentie en kunnen verschijnen als zwelling of een algehele gewichtstoename.

Vrouwen die niet regelmatig sporten of het grootste deel van de dag zitten, zien ook een toename van hun gewicht tijdens anticonceptie. Het gebrek aan beweging voorkomt dat het lichaam de extra calorieën verbrandt die worden ingenomen vanwege de toegenomen eetlust en staat het lichaam niet toe overtollig vocht te verwerken dat kan worden opgeslagen.

Hoewel anticonceptie vaak wordt gebruikt om te helpen bij het opbouwen van hormoonspiegels bij een vrouw die lijdt aan een afname van oestrogeen, kan het gewichtstoename veroorzaken voor iemand met een normaal niveau. Wanneer een vrouw normale niveaus van oestrogeen in haar systeem heeft, kan de boost die wordt geboden door anticonceptie er vaak voor zorgen dat het lichaam vet gemakkelijker opslaat.

Tijdsspanne

Gewichtstoename door anticonceptie treedt vaak op binnen het eerste jaar. De gemiddelde gewichtstoename met Depo Provera is 5,6 pond in het eerste jaar. Anticonceptiepillen dragen bij aan een gemiddelde gewichtstoename van 10 pond in het eerste jaar.

Preventie / Solution

De beste manier voor een vrouw om gewichtstoename te voorkomen, is door te oefenen en haar voedselinname te bekijken. Als u minder natrium gebruikt en meer water drinkt, voorkomt u dat het lichaam vocht vasthoudt. Wanneer een vrouw niet dagelijks water drinkt, zal haar lichaam de vloeistoffen die al in haar systeem aanwezig zijn, opslaan in geval van uitdroging. Door het lichaam gehydrateerd te houden, hoeft het lichaam geen water op te slaan - wat de oorzaak is van vochtretentie.

Een andere manier om gewichtstoename te beheersen met anticonceptie is om de arts te raadplegen die de medicatie toedient. Als de gewichtstoename te wijten is aan het hogere niveau van hormonen dat aanwezig is in de anticonceptie, kan het mogelijk zijn om de dosering te verlagen zonder de voordelen van het voorkomen van zwangerschap op te offeren.