Beoordelingen

Wat is prolaminejodium?


Prolamine-jodium is een product van het bedrijf Standard Process. Dit product levert volgens standaardproces 2.000 procent van de dagelijkse waarde (DV) die door de Amerikaanse overheid is vastgesteld. Dit supplement komt in de vorm van een orale tablet die eenmaal daags wordt ingenomen of zoals voorgeschreven door een arts, volgens de instructies op het etiket. Het is overal verkrijgbaar en kan worden gekocht bij landelijke distributeurs. De meeste mensen die het supplement gebruiken, gebruiken het om het serumjodiumniveau te verhogen en het wordt vaak overwogen voor suppletie door mensen die lijden aan hypothyreoïdie en hormonale aandoeningen.

Jodium

Jodium is een natuurlijk voorkomende substantie die het lichaam eigenlijk heel weinig of meer dan een leven lang nodig heeft. Jodium is echter een essentiële micronutriënt die het lichaam niet kan opslaan, waardoor regelmatige consumptie van deze stof van vitaal belang is voor een goede metabole werking. De schildklier slaat ongeveer 80 procent van het jodium in het lichaam op, waar het wordt gebruikt bij de creatie van twee schildklierhormonen. Deze hormonen beïnvloeden de stofwisseling, groei en ontwikkeling in het lichaam en zijn zeer belangrijk voor de algemene gezondheid en het welzijn. Jodium komt van nature voor in veel voedingsmiddelen, zoals oesters, vis, eieren, rundvlees en veel groenten.

Voordelen

Jodium vervult vele functies in het menselijk lichaam. Groei en ontwikkeling vindt plaats als gevolg van de schildklierhormonen die zijn gemaakt met jodium in de voeding. Daarom is de consumptie van jodium in de voeding vooral belangrijk bij kinderen. Het metabolisme wordt ook sterk beïnvloed door jodiumspiegels. Degenen met hypothyreoïdie, meestal gezien als een langzaam metabolisme, resulterend in een verscheidenheid aan symptomen, waaronder een droge huid, vermoeidheid en gewichtstoename, kunnen positieve resultaten zien van de toevoeging van prolaminejodium aan hun normale dagelijkse dieet. Jodium Prolamine is een hoog aangeschreven jodiumsupplement en wordt sinds 1952 geproduceerd.

Voedingsrichtlijnen

De Nationale Onderzoeksraad heeft 150 microgram per dag jodium vastgesteld als de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH), volgens het Agentschap voor giftige stoffen en ziekteregisters (ATSDR). Zwangere en zogende vrouwen hebben iets meer jodium nodig en de limieten voor deze demografie zijn vastgesteld op respectievelijk 175 en 200 microgram per dag.

Bijwerkingen

Hoewel artsen in de natuurgeneeskunde veel hogere niveaus van dagelijkse jodiuminname aanbevelen dan die welke worden voorgesteld door overheidsinstanties, is het belangrijk op te merken dat er bijwerkingen kunnen zijn van een hoge jodiumconsumptie. Bij kinderen kan overmatige blootstelling aan jodium resulteren in een vergrote schildklier, bekend als struma. Deze aandoening resulteert in een tekort aan schildklierhormoon, wat resulteert in abnormale groei en ontwikkeling. Er is enig bewijs dat te veel jodium in het dieet het risico op schildklierkanker, evenals verschillende aandoeningen van de huid, ademhalingswegen en voortplantingsorganen, volgens ATSDR kan verhogen.

Suggestie

Als u denkt dat u last heeft van symptomen die worden veroorzaakt door een laag jodiumniveau, overweeg dan om een ‚Äč‚Äčarts te laten testen. Tests op de schildklierfunctie en jodiumspiegels in het lichaam kunnen helpen de oorzaak van uw symptomen te bepalen, samen met het juiste behandeltraject. Zoek indien gewenst een natuurgeneeskundige of een alternatieve zorgverlener met kennis van schildklieraandoeningen, metabolisme en aanvullende en natuurlijke behandelingsopties om te bespreken of suppletie met prolamine-jodium geschikt is voor u.