Info

Wat zijn de voordelen van 40 minuten wandelen per dag?


Wanneer u een druk leven leidt, is het gemakkelijk om oefeningen achterwege te laten om wat later op kantoor te blijven of quality time met uw gezin door te brengen. Maar als je elke dag 40 minuten wandelen erin kunt persen, doe je jezelf een plezier. Een dagelijkse wandeling biedt uiteenlopende voordelen die een positieve invloed op uw leven kunnen hebben.

Calorieën verbrand

Als je worstelt met je gewicht, maar niet de energie hebt om je te wijden aan een krachtige vorm van oefening, is wandelen een effectieve manier om je te helpen calorieën te verbranden en vet te verliezen. Je verbrandt meer calorieën als je een snel wandeltempo kunt handhaven, maar zelfs tijdens langzaam lopen verbrandt deze oefening calorieën gestaag. Harvard Medical School meldt dat een persoon van 185 pond die slechts 4 mijl per uur loopt ongeveer 267 calorieën verbrandt tijdens een wandeling van 40 minuten.

Aanbevolen oefening

Het kan moeilijk zijn om elke week de aanbevolen hoeveelheid lichaamsbeweging te krijgen, maar een wandeling van 40 minuten, zelfs vijf dagen per week, helpt u gemakkelijk de trainingsaanbevelingen van het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services te overtreffen. De afdeling adviseert om 150 minuten matige aerobe training of 75 minuten krachtige aerobe training per week te krijgen voor een optimale gezondheid. Als u zeven dagen per week 40 minuten loopt, krijgt u meer dan twee uur meer beweging dan het aanbevolen minimum.

Fysieke voordelen

Op het eerste gezicht lijkt wandelen misschien niet zo veel gezondheidsvoordelen te bieden als een oefening zoals joggen of zwemmen, maar neem de effectiviteit van deze eenvoudige activiteit niet in het gedrang. MayoClinic.com merkt op dat wandelen uw slechte cholesterolwaarden kan verlagen, uw goede cholesterolwaarden kan verhogen, uw bloeddruk kan verlagen en u kan helpen een gezond gewicht te behouden. Australië's Better Health Channel somt andere voordelen op van wandelen, zoals het versterken van uw botten, het verbeteren van uw uithoudingsvermogen en het verminderen van uw risico op hartaandoeningen en beroertes.

Andere voordelen

Naast de fysieke voordelen van wandelen, biedt deze activiteit voordelen die je mentale welzijn kunnen bevorderen. Tijdens het sporten geeft uw lichaam endorfines af, die uw humeur verbeteren. Het tijdschrift "Artritis vandaag" merkt op dat wandelen je geest ook scherp kan houden, je risico op het ontwikkelen van de ziekte van Alzheimer kan verlagen en zelfs de diepte kan verbeteren waarmee je slaapt. Als je een stressvolle dag op je werk hebt gehad, kun je 's avonds een wandeling van 40 minuten maken om je geest leeg te maken en je te helpen ontspannen.

Middelen