Beoordelingen

Hoe gordelroos op het ooglid en de hoofdhuid te behandelen

Hoe gordelroos op het ooglid en de hoofdhuid te behandelen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Gordelroos is een pijnlijke aandoening veroorzaakt door het Varicella Zoster-virus. Hoewel het zich vaak manifesteert als een blaarvormige huiduitslag, is het eigenlijk een aandoening van het zenuwstelsel. Naast huidirritatie is gordelroos ongelooflijk pijnlijk. Hoewel gordelroos op elk deel van het lichaam kan voorkomen, is het gebruikelijk en vooral ongemakkelijk op zowel de hoofdhuid als de oogleden. Gelukkig zijn er verschillende methoden om gordelroos op je oogleden en hoofdhuid te behandelen.

Raadpleeg uw arts. Gordelroos op uw oogleden zijn bijzonder gevaarlijk. Als het niet wordt behandeld, kan het virus uw ogen beschadigen en zelfs blindheid veroorzaken. Antivirale medicijnen worden meestal voorgeschreven om gordelroos te behandelen en moeten binnen 72 uur na de blaarvorming worden ingenomen.

Praat met uw arts over actuele actuele crèmes. Lokale verdovende crèmes kalmeren je blaren en verzachten pijn in de gordelroos. Gebruik geen vrij verkrijgbare crèmes, omdat deze slecht kunnen reageren met de blaren. Hoewel je dergelijke crèmes royaal op je hoofdhuid kunt aanbrengen, wees voorzichtig met het aanbrengen op je oogleden. U moet de crème uit uw ogen houden om onaangename en slopende oogirritatie te voorkomen.

Neem een ​​ontstekingsremmend medicijn. Pillen zoals aspirine en ibuprofen zijn zonder recept verkrijgbaar bij de meeste supermarkten en drogisterijen. Het geneesmiddel helpt ontstekingen op uw oogleden en hoofdhuid te verminderen. Het zal ook de pijn van de gordelroos verminderen.

Breng een koel kompres aan op uw oogleden en hoofdhuid. Week een schoon washandje in ijswater en breng het aan op de getroffen gebieden. Laat het kompres ongeveer tien minuten op je hoofdhuid en oogleden. Wacht vijf minuten en herhaal de toepassing.

Rust uit. Omdat gordelroos je zenuwstelsel aanvalt, is het veel meer dan alleen een huidaandoening. Je moet voldoende rust krijgen om je immuunsysteem te versterken en herstel te bevorderen.

Probeer kruidenremedies. Arsenicum-album wordt gebruikt om de pijn van gordelroos te behandelen en te helpen bij het herstelproces van de huid. Het is verkrijgbaar in orale en actuele vormen bij de meeste gezondheids- en homeopathische winkels. Clematis erecta en rhux toxicodendron zijn andere kruiden die vaak worden gebruikt om gordelroos te behandelen.

Tip

 • Gordelroos is zeer besmettelijk.

Tip

 • Raadpleeg uw arts onmiddellijk bij het eerste teken van gordelroos. Knijp niet in de blaren van gordelroos. Dit kan leiden tot littekens.


Bekijk de video: Gordelroos. Tips van Drs. Leenarts Dermatoloog (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Voktilar

  De droevige troost!

 2. Sugn

  Ik denk dat je het fout hebt. Ik kan het bewijzen. Schrijf me in PM, we zullen het afhandelen.

 3. Senghor

  Hoe ontroerend de zin :)

 4. Malalmaran

  I agree, great informationSchrijf een bericht