Beoordelingen

Kun je zwarte koffie drinken voor een cholesteroltest?


De meest nauwkeurige test om uw cholesterol te bepalen vereist 12 tot 14 uur voordat u een bloedmonster neemt. Vasten is noodzakelijk omdat triglycerideniveaus - een component van uw totale cholesteroltelling - dramatisch kunnen veranderen na een maaltijd. Sommige zorgverleners zeggen dat je zwarte koffie en water kunt drinken tijdens een vastenperiode. Anderen zeggen alleen water tijdens het vasten. Vraag het aan uw zorgverlener. Of om het veilig te houden, blijf bij water.

Uw cholesterolgehalte testen

Een bloedtest wordt gebruikt om uw cholesterolgehalte te bepalen. Er zijn verschillende tests die kunnen worden uitgevoerd, maar een nuchtere bloedtest wordt door velen als de meest accurate beschouwd. In een nuchtere bloedtest worden uw totale cholesterol, HDL en triglyceriden rechtstreeks gemeten en wordt uw LDL berekend met behulp van een formule. Vasten gedurende 12 uur is noodzakelijk omdat het de effecten van een enkele maaltijd op uw testresultaten elimineert. Goed vasten betekent geen eten of alcohol gedurende 12 uur, alleen water en mogelijk zwarte koffie zonder room of suiker. Er zijn geen algemeen gepubliceerde gegevens over de effecten van het drinken van zwarte koffie binnen de vastende periode van 12 uur op de cholesteroltestresultaten.

Uw cholesterolgehalte

Lipoproteïne met hoge dichtheid of HDL is een eiwit dat cholesterol in de bloedbaan naar de lever transporteert. Het wordt dan onschadelijk uit het lichaam doorgegeven. HDL staat bekend als goede cholesterol. Lipoproteïne met lage dichtheid of LDL is het eiwit dat cholesterol kan afzetten in vaatwanden. Het wordt vaak aangeduid als slechte cholesterol. Triglyceriden, een ander bestanddeel van uw totale cholesterolgehalte, zijn een vorm van vet dat meestal wordt geassocieerd met een hoog cholesterolgehalte.

Inzicht in uw testresultaten

De American Heart Association publiceert aanbevolen niveaus voor totaal cholesterol, LDL, HDL en triglyceriden. Het is echter belangrijk om de resultaten van uw cholesteroltest te begrijpen in het kader van uw algehele gezondheid en erfelijke risicofactoren. Uw arts kan uw testresultaten toelichten in het licht van uw familiegeschiedenis en een geschikte behandeling aanbevelen, indien aanwezig.

Waarom hoog cholesterol gevaarlijk kan zijn

Cholesterol wordt geproduceerd door de lever van uw lichaam en via eiwitten in uw bloedbaan naar cellen in uw lichaam gebracht. Hoewel het belangrijk is voor je gezondheid, maakt het lichaam alle cholesterol die je nodig hebt. Uw cholesterolgehalte kan te hoog zijn als u voedingsmiddelen met veel cholesterol eet, vooral voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan verzadigde vetten zoals rood vlees, zuivel en eieren. Wanneer uw cholesterolgehalte te hoog is, kan dit zich ophopen in de wanden van uw bloedvaten en kan dit uiteindelijk de bloedstroom beperken, waardoor een hartaanval of beroerte ontstaat.

Cholesterol verlagen

Neem een ​​gezonde levensstijl aan - dat is de eerste stap om uw cholesterol te verlagen. Beperk de hoeveelheid verzadigd vet die je eet. Eet meer fruit en groenten. Oefen regelmatig. Handhaaf een gezond gewicht. In drie tot zes maanden kan een gezonde levensstijl uw cholesterol verlagen. Als dit niet het geval is, kan uw arts medicatie aanbevelen om uw cholesterol te beheersen.


Bekijk de video: Zo verandert je lichaam in amper 7 dagen als je koffie met deze ingrediënten drinkt. (Januari- 2022).