Beoordelingen

Hoe uw stemhoogte te veranderen


Veel mensen vragen zich af of hun gesprekstoon te hoog of te laag is - de stem van elke persoon is anders. Het is onmogelijk om uw natuurlijke toon te veranderen - er zijn echter manieren om uw stem te veranderen als u op een onnatuurlijke toon spreekt. Als je eenmaal je natuurlijke toonhoogte hebt bepaald, is privé oefenen de belangrijkste methode om met succes je juiste toonhoogte te bereiken.

Vind uw natuurlijke staanplaats

Zoem het nummer "Happy Birthday" terwijl je het opneemt met een bandrecorder.

Speel de bandrecorder terug voor jezelf en bepaal de gemiddelde toonhoogte waarop je het grootste deel van het lied zingt.

Vergelijk deze toon met uw normale stem om te bepalen of uw stem te hoog of te laag is. Merk op dat als de twee toonhoogten overeenkomen, uw stem zich al op zijn natuurlijke toonhoogte bevindt.

Uw stemgeluid verlagen

Ontspan uw spieren - strakkere spieren zullen uw stemgeluid verhogen.

Conceptualiseer intern dat u uw stem vanaf uw borst projecteert, in plaats van uw hoofd. Merk op dat dit een dieper klinkende toonhoogte creëert.

Oefen privé spreken met je hand op je borst. Spreek zodat je je borst kunt voelen trillen.

Werk bewust tijdens gesprekken om je natuurlijke toonhoogte te onthouden - privé oefenen zal deze vocale toon effectiever in je geest opnemen tot het een tweede natuur wordt.

Je stemgeluid verhogen

Blijf het nummer "Happy Birthday" privé neuriën. Schakel heen en weer tussen zoemen en spreken (normale zinnen) om uw spreektoon gelijk te maken met uw zoemtoon.

Voeg de erkenning "mm-hmm" toe aan regelmatige gesprekken - nadat je zoemmen zo vaak privé hebt gecorreleerd, zal dit je eraan herinneren om de twee ook in het openbaar te matchen.

Blijf deze oefening oefenen totdat je stem op natuurlijke wijze overeenkomt met je natuurlijke toonhoogte.

Tip

  • Als uw stem al zijn natuurlijke toonhoogte heeft, kan deze niet worden gewijzigd.

Tip

  • Soms zijn extreem lage of hoge stemmen het teken van een fysiek probleem. Neem contact op met uw arts als u denkt dat dit bij u het geval kan zijn.


Bekijk de video: Hoe kan je je stem veranderen? Het Lichaam van Coppens. VTM (December 2021).