Beoordelingen

Medische terminologie: wat betekent "UD"?


UD is een initialisme. Een initialisme is een afkorting gevormd uit de initialen van woorden in een zin om iets te maken dat korter en gemakkelijker te onthouden is. In tegenstelling tot acroniemen, worden initialismen over het algemeen niet uitgesproken als een woord, maar eerder als de letters die het initialisme vormen. Er zijn meer dan 55 verschillende betekenissen voor de initialism UD. Als u een initialisme ziet en niet zeker weet wat het betekent, kan het gebruik van de woorden eromheen of de context van wat u leest een idee geven.

Ut Dictum

De meest voorkomende betekenis in medische terminologie voor het initialisme UD is ut dictum. Ut dictum komt uit het Latijn en betekent 'zoals voorgeschreven'. UD wordt meestal geschreven op recepten, en vertelt de apotheker dat het recept voor een persoon moet worden genomen zoals voorgeschreven. Naast het schrijven op recepten, kan een arts ook UD op patiëntgrafieken of notities schrijven.

Urethrale dilatatie

Een gebruikelijk initialisme in de medische terminologie voor UD is urethrale dilatatie. Het initialisme is geschreven als zowel UD als U / D. Urethrale dilatatie wordt meestal uitgevoerd door urologen, maar kan worden uitgevoerd door andere artsen. Het gaat om het plaatsen van gegradueerde dilatatoren in de urethra om de urethrabuis uit te zetten of te vergroten. De procedure wordt voornamelijk gebruikt om de urine gemakkelijker te laten stromen of als behandeling voor chronische urineweginfecties. Urethrale dilatatie wordt vaker uitgevoerd bij mannen, omdat vrouwen een langere urethra hebben, waardoor het risico op littekens of infecties groter is.

Stedelijke ziekte

Een gebruikelijk initialisme in de medische terminologie voor UD is Urban Disease. Stedelijke ziekte is een term die zelden op medisch gebied wordt gebruikt, maar de term kan nog steeds aanwezig zijn in oude medische dossiers en onderzoek. Een stedelijke ziekte is een ziekte die wordt veroorzaakt door de chemicaliën of andere stoffen die in een bepaalde omgeving aanwezig zijn. De stoffen zijn normaal gesproken geneesmiddelen, levensmiddelenadditieven, pesticiden en industriële producten. Als de bevolking van een hele stad, buurt of ander gebied ziek zou worden, op basis van het misbruik van een pesticide, zou de arts vaststellen dat de inwoners aan een stedelijke ziekte leden, een aandoening die voornamelijk beperkt was binnen hun gemeenschap. Artsen geven tegenwoordig echter een veel grondiger diagnose en de term wordt zelden gebruikt.

Ultra-Diagnostics

Een veelgebruikt initialisme in de medische terminologie voor UD is Ultra-Diagnostiek. Ultra-Diagnostics is een medisch diagnostisch bedrijf dat nieuwe ultrasone technologieën en nieuwe producten ontwikkelt om te helpen bij de diagnose van de hersenaandoeningen. De nieuwe producten worden ontwikkeld in de hoop dat ze de kwaliteit van de beelden die momenteel worden verkregen van diagnostische tests zullen verbeteren en de kosten voor patiëntenzorg zullen verminderen wanneer diagnostische tests vereist zijn.

Ulceratieve dermatose

Een veelgebruikt initialisme in de medische terminologie bij de verzorging van dieren voor UD is ulceratieve dermatose. Ulceratieve dermatose is een besmettelijke ziekte van schapen, katachtigen en bepaalde hondenrassen waarvan wordt gedacht dat ze door een virus worden veroorzaakt. De ziekte wordt gekenmerkt door korstzweren in de huid van de dieren, gewoonlijk op hun gezicht, voeten en geslachtsdelen.