Beoordelingen

Normale polsslag van 4 jaar oud


De hartslag in rust, of hartslag, voor gezonde personen verandert gedurende het leven van een persoon. De normale hartslag van een kind is gemiddeld veel hoger dan die van jonge volwassenen, volwassenen en ouderen. Doorgaans neemt de gemiddelde hartslag af naarmate een persoon ouder wordt. De meest dramatische veranderingen treden op in de vroege stadia van de ontwikkeling van een persoon. Vrouwtjes hebben, ongeacht in welk stadium van fysieke ontwikkeling ze zich bevinden, gemiddeld hogere hartslagfrequenties dan mannen.

Meten

Dictionary.com definieert de hartslag van een persoon als, het aantal hartslagen per tijdseenheid, meestal uitgedrukt als slagen per minuut. "Elektronische hartslagmeters worden gebruikt in ziekenhuizen en bieden de meest nauwkeurige metingen van de hartslag van een persoon, maar andere traditionele methoden kunnen worden gebruikt om een ​​hartslag te bepalen. De pols van een persoon kan worden gemeten door de wijsvinger en middelvinger aan te brengen op bepaalde delen van het lichaam van een persoon, zoals de pols, de voorkant van de nek, de voorkant van de elleboog en de bovenkant van de voet.

Kinderen

De hartslag in rust bij kinderen, vooral pasgeborenen en peuters, is meestal veel hoger dan bij volwassenen. De rusthartslag van pasgeborenen kan gemiddeld tussen 110 en 160 slagen per minuut bedragen, wat bijna twee keer de snelheid is van een oudere persoon. Een 2-jarige kan een gemiddelde hartslag hebben in het bereik van 80 tot 110 slagen per minuut. Voor een normaal ontwikkelende 4-jarige kan de rusthartslag gemiddeld tussen 90 en 110 slagen per minuut liggen.

Factoren

Van bepaalde aandoeningen is bekend dat ze de hartslag beïnvloeden. Geslacht beïnvloedt de hartslag, bij vrouwen is de neiging om hogere hartslagen te hebben in elke leeftijdsgroep. Leeftijd heeft ongetwijfeld invloed op de hartslag. Hoe ouder een persoon is, hoe lager zijn gemiddelde hartslag. Activiteit is een voor de hand liggende factor die de hartslag beïnvloedt. Hartslag zal toenemen met activiteit en lager met inactiviteit. Emoties zoals angst en woede kunnen de hartslag verhogen. Ook kan warmte verhoogde hartslag veroorzaken.

Lage hartslag

Zwakke polssterkte en onregelmatige hartslagen kunnen de gezondheid van een persoon in gevaar brengen. Personen moeten medische hulp inroepen als ze symptomen opmerken. Bradycardie omvat hartslagen die lager zijn dan 60 slagen per minuut bij anders gezonde personen. Langzame hartslag kan een teken zijn van aritmie.

Hoge hartslag

Hartslag die hoger is dan normaal, kan een persoon in een situatie brengen waarin ze meer kans hebben op een hartaanval. Tachycardie is een aandoening waarbij de gemiddelde hartslag in rust van een gezond persoon meer dan 100 slagen per minuut is. Hoge polsfrequenties kunnen ook tekenen van aritmie zijn.


Bekijk de video: Eat Candy in Class?! Food Hacks, DIY School Supplies & Prank Wars! (Januari- 2022).