Beoordelingen

Symptomen van gebrek aan kalium


Arm- en beenkrampen

Het meest voorkomende symptoom van laag kalium is een arm- of beenkramp. Omdat het lichaam kalium nodig heeft om samen te trekken, is het logisch dat je lichaam zonder dit zou kunnen verkrampen. Als u merkt dat uw armen of benen meer dan normaal verkrampen of zonder duidelijke reden verkrampen (u hebt niets zwaar getild), dan lijdt u waarschijnlijk aan lage kaliumspiegels. Het beste wat je kunt doen, is meer kalium in je lichaam krijgen. Elke dag een banaan of een meloen eten kan dit probleem oplossen.

Braken

In ernstige gevallen van lage kaliumspiegels kan braken optreden. In minder ernstige gevallen kan een patiënt zich misselijk voelen. Dit komt omdat kalium een ​​belangrijk onderdeel is van gezond blijven en een goed werkend GI-systeem. Er zijn zoveel ziekten of aandoeningen die gepaard gaan met misselijkheid en braken dat het belangrijk is dat u het advies van uw arts inwint om de oorzaak te achterhalen. In de tussentijd doet het geen pijn om met kalium verrijkte voedingsmiddelen zoals tomaten en cantaloepen te eten.

Overmatig moe of zwak

Elke keer dat je lichaam een ​​vitamine of mineraal mist, moet het gezond blijven en wordt het moe en zwak. Daarom is het zo belangrijk dat mensen een multivitamine nemen en regelmatig sporten. Patiënten met lage kaliumspiegels voelen zich vermoeid en zijn ook zwakker. Als laag kalium de oorzaak is, is dit duidelijk te zien aan een bloedtest. Als u zich zwak en moe voelt, kunnen dit verschillende dingen zijn, dus een bloedtest moet worden uitgevoerd om een ​​tekort aan kalium te bevestigen.

Hartkloppingen

Je hart gebruikt kalium om te kloppen zoals het hoort. Het kalium helpt ook bij het reguleren van de bloeddruk. Wanneer uw kaliumspiegel laag is, kunt u hartkloppingen ervaren. Deze kunnen op een EEG verschijnen, die u door uw arts moet laten bestellen. Je kunt ze ook in het ziekenhuis laten doen als je het gevoel hebt dat je een ernstige aanval hebt. De artsen kunnen de resultaten evalueren en de beste manier aanbevelen om uw kaliumspiegels terug te brengen naar waar ze zouden moeten zijn.

Buikkrampen

Nogmaals, je lichaam gebruikt kalium om samen te trekken. Als je lichaam niet samentrekt zoals het veronderstelt, kan het verkrampen. Een ander deel van je lichaam dat krampen kan ervaren, is de buik. Deze krampen kunnen klein of ernstig zijn, afhankelijk van het niveau van kaliumtekort. Raadpleeg uw arts zodat zij kan bepalen of u een kaliumsupplement moet nemen of dat u meer noodmaatregelen nodig heeft, zoals een infuus met kalium IV.