Beoordelingen

Hoe mijn taille, borst en heupen te meten zonder meetlint


Een studie in The Lancet vond in 2005 dat de taille-heup ratio meer voorspellend was voor hartaanvallen dan body mass index (BMI). Voor degenen die op hun gewicht letten, helpen lichaamsafmetingen het gewichtsverlies bij te houden. Zelfs voor mensen die hun gewicht willen behouden, zal het kennen van taille-, borst- en heupmaten helpen bij het vinden van de juiste kledingmaten. Meetlint maakt meten eenvoudiger, maar is niet het enige middel om lichaamsafmetingen vast te stellen.

Kijk naar een grote spiegel terwijl je minimale of geen kleding draagt. Nauwkeurige metingen vereisen het meten van alleen het lichaam, geen extra lagen stof. Ga rechtop staan ​​en kijk recht in de spiegel.

Vind de natuurlijke taille. Voor sommige mensen valt de natuurlijke taille waar het lichaam het dunst is, op of net boven de navel. Anderen kunnen hun natuurlijke taille vinden door lichtjes naar rechts of links te buigen en op te merken waar de taille kreukt. Na het buigen om te bepalen waar de taille ligt, moet u weer rechtop staan ​​voordat u gaat meten.

Leid het koord als een riem rond de natuurlijke taille. Vermijd het naar binnen zuigen of uitsteken van de maag en meet uitademing om een ​​nauwkeurigere meting te garanderen. Houd het touw of de riem evenwijdig aan de vloer en trek deze stevig, maar niet strak om de taille.

Maak een markering op het touwtje met de pen waar de lus rond de taille het uiteinde van het touwtje raakt. De lengte van het touw vanaf het einde tot die markering vertegenwoordigt de natuurlijke tailleomtrek.

Meet de borst rond het breedste deel met een andere snaarlengte, waarbij u de snaarlengte weer horizontaal houdt terwijl deze om het lichaam gaat. Vrouwen kunnen ervoor kiezen om een ​​beha te dragen voor het meten van de borst, vooral als ze kledingmaat meten.

Zoek het breedste punt van de heupen en meet eromheen zoals bij de taille- en borstomtrek. Voor degenen die overmatig buikgewicht dragen dat een nauwkeurige heupmeting zou kunnen verstoren, voert u de draad onder de buik door en houdt u deze zo horizontaal mogelijk.

Meet elke snaarlengte tegen de maatstaf en noteer de juiste maat. Voor metingen langer dan 36 inch, meet u een tuin af en markeert u de string op dat punt, meet u de rest en voegt u deze toe aan 36 om bij het laatste cijfer te komen.

Tip

  • Deel de tailleomtrek door de heupomtrek om de taille-heupverhouding te bepalen. Zoek naar moedervlekken, sproeten of littekens als markeringen om ervoor te zorgen dat toekomstige metingen dezelfde plaats omcirkelen voor meer nauwkeurige metingen. Meet en volg andere lichaamsdelen zoals bovenarmen, dijen, nek en kuiten om gewichtsverlies te observeren of om preciezer te worden.

Tip

  • Het gebruik van rekbaar materiaal voor metingen leidt tot onnauwkeurige cijfers.