Beoordelingen

Hoe u een licentienummer van een arts kunt vinden


Wanneer u medisch wordt behandeld door een arts, is het belangrijk om te weten of zijn legitimatiegegevens legitiem zijn. Uw leven en welzijn kunnen immers op het spel staan. Elke arts heeft een licentienummer gekregen dat hem toestaat om het beroep in zijn staat uit te oefenen. Om u op uw gemak te stellen, zijn er middelen tot uw beschikking waarmee u eenvoudig het licentienummer van uw arts kunt vinden.

Verkrijg de voor- en achternaam van de arts samen met de stad en de staat waar de arts aan het oefenen is. De reden dat u de stad en de staat nodig hebt, is ervoor te zorgen dat u de informatie voor de juiste arts ophaalt.

Bezoek de website van de State Medical Board voor de staat waarin de arts aan het oefenen is. Klik op de link "Licentiecontrole". De exacte formulering voor de licentieverificatielink verschilt per website. Een link naar alle State Medical Boards vindt u in de sectie "Referenties" van dit artikel.

Voer de voor- en achternaam voor de arts in het juiste zoekvak in. Klik op 'Zoeken'

Bekijk de zoekresultaten om het licentienummer van de arts te zien. In sommige gevallen laten de resultaten ook zien wanneer de licentie is uitgegeven, wanneer deze verloopt, de status van de licentie en waar de arts zijn opleiding heeft genoten.