Beoordelingen

Dieet voor Bell's Palsy


Bell's parese beïnvloedt zenuwen in de hersenen die de gezichtsspieren helpen beheersen. Het slecht functioneren van deze zenuwen zorgt ervoor dat patiënten last hebben van gezichtsverlamming. Bell's parese wordt vaak behandeld met medicatie, maar een dieet kan ook helpen bij mensen die aan Bell's parese zijn blootgesteld.

Vitaimin A

Vitamine A helpt bij het bestrijden van virussen zoals Bell's parese. Lever, eieren en volle melk zijn allemaal goede bronnen van deze voedingsstof en ze zijn ook eiwitrijk. Vitamine A is ook te vinden in verrijkte ontbijtgranen en brood, oranje fruit en groene groenten.

Vitamine C met bioflavanoïden

Bioflavonoïden maken vitamine C krachtiger en daardoor effectiever in het lichaam. Citrusvruchten, bessen, paprika's, tropisch fruit, aardappelen en groene bladgroenten zijn allemaal bronnen van vitamine C. Het nemen van een supplement kan ook mensen met Bell's parese helpen ervoor te zorgen dat hun dieet voldoende van deze voedingsstof heeft.

Zink

Zink versterkt het immuunsysteem van het lichaam, wat kan helpen bij het bestrijden van enkele triggers van Bell's parese, waaronder stress, verkoudheid en griep en andere infecties. Rood vlees, gevogelte, bonen, noten, kikkererwten, bepaalde soorten zeevruchten (zoals krab en kreeft), volle granen, verrijkte ontbijtgranen en zuivelproducten zijn allemaal goede bronnen van zink.

Koper

Koper is essentieel voor de gezondheid van de zenuwen. Omdat de gezichtszenuwen worden aangetast door Bell's parese, kan koper de symptomen van deze aandoening helpen verlichten. Goede voedingsbronnen van koper zijn oesters en andere schelpdieren, volle granen, bonen, noten, aardappelen, orgaanvlees, donkere bladgroenten, gedroogd fruit zoals pruimen, cacao en zwarte peper.

Vloeibaar verouderd knoflookextract

Dit supplement is bekend om vermoeidheid en stress te bestrijden en het immuunsysteem te versterken. Het kan in capsules of in vloeibare vorm worden ingenomen.

Gevoelloosheid van het gezicht

Als het gebied rond de mond en kaak wordt beïnvloed door Bell's parese, kan een vloeibaar dieet nodig zijn. Raadpleeg een arts om ervoor te zorgen dat ondanks deze ontbering aan de voedingsbehoeften wordt voldaan. Smoothies gemaakt met fruit en groenten, samen met eiwitten, eiwitpoeders of andere eiwitbronnen kunnen worden gemaakt met veel voedingssupplementen.