Beoordelingen

Wat zijn de oorzaken van een naar voren gekantelde blaas?


Een gekantelde blaas is een potentieel ernstige medische aandoening die vaker voorkomt bij vrouwen dan bij mannen. Verschillende gezondheidsproblemen kunnen ervoor zorgen dat de blaas naar voren kantelt in het lichaam, met vaak pijnlijke symptomen die moeilijkheden bij het plassen en incontinentie veroorzaken. Iedereen die pijn ervaart tijdens het plassen of moeite heeft met plassen, moet onmiddellijk een arts raadplegen.

Tumor

Een goedaardige of kankerachtige tumor die druk op de blaaswand kan veroorzaken, kan ervoor zorgen dat de blaas naar voren helt. U kunt vaak urineren, rugpijn en pijn in de onderbuik ervaren terwijl de blaas naar voren schuift. Deze symptomen kunnen verergeren terwijl je staat en verminderen tijdens het zitten. Mannen kunnen moeite hebben met plassen, vergelijkbaar met de symptomen van een vergrote prostaat, maar merken geen erectiestoornissen. U hebt een CT-scan of een andere diagnostische radiografie nodig om de locatie van de tumor en een biopsie te bepalen om te ontdekken of de groei kanker is.

Verslechtering van spieren

Bij vrouwen wordt de blaas ondersteund door de wand van de vagina. Tijdens de bevalling kunnen deze spieren verzwakken en na verloop van tijd verslechteren, wat ertoe leidt dat de blaas kantelt. Dit is een ernstige aandoening voor vrouwen omdat het zou kunnen leiden tot een verzakte blaas, wat betekent dat het niet-ondersteunde orgaan door het vaginale kanaal en buiten het lichaam valt. Bij mannen kan zacht weefsel dat de blaas ondersteunt met de leeftijd verzwakken, waardoor de blaas kantelt en niet helemaal leeg is. De resterende urine zal in de blaas fermenteren, wat een brandend gevoel veroorzaakt de volgende keer dat het wordt verwijderd.

Infectie

Blaasontstekingen en infecties van de urinewegen kunnen een naar voren kantelbare blaas veroorzaken als de urine tijdens het plassen het orgaan niet kan verlaten. Volgens de website voor WebMD veroorzaakt dit een ontsteking van de blaas die gemakkelijk kan worden behandeld als deze onmiddellijk wordt gevangen, maar die kan terugkeren als de omstandigheden die de infectie hebben veroorzaakt, zoals een dieet, mogen doorgaan. Een blaasontsteking kan pijnlijk zijn en als het niet wordt behandeld, kan het zich snel verspreiden naar de nieren, wat rugpijn, griepachtige symptomen en mogelijk nierfalen veroorzaakt.