Info

Voordelen van wandelen en sporten drie dagen per week


Je hoeft geen oefenfysioloog te zijn om het feit te waarderen dat het menselijk lichaam bedoeld was om te bewegen. Lichamelijke activiteit is meer dan een voordeel van de menselijke lichaamsbouw, het is een integraal onderdeel van uw voortdurende goede gezondheid. Lopen en sporten drie dagen per week of meer biedt gezondheidsvoordelen van top tot teen gedurende de volwassenheid, waardoor uw kwaliteit van leven en levensduur verbetert.

Gezonde spieren en botten

"Gebruik het of verlies het" is letterlijk van toepassing op uw spieren. Gebrek aan oefening zorgt ervoor dat uw spieren krimpen of atrofie. Lopen en andere vormen van oefening helpen u om voldoende spiermassa te behouden. Dit door inspanning veroorzaakte voordeel is vooral belangrijk tijdens de middelbare en late volwassenheid, wanneer uw spiermassa gewoonlijk afneemt en de kracht afneemt. Door krachttraining of gewichtheffen minstens twee keer per week in uw trainingsprogramma op te nemen, helpt u spierkracht te behouden. Je botten profiteren ook van wandelen en krachttraining. Als je loopt, dragen je wervelkolom en benen het gewicht van je lichaam. Gewichtslager houdt uw botten sterk en helpt osteoporose te voorkomen. Krachttraining twee of meer dagen per week draagt ​​bij aan dit botopbouwende effect.

Cardiovasculaire Fitness

Lopen kan uw cardiovasculaire conditie verbeteren, waardoor uw risico op een hartaanval en beroerte afneemt. (ref 5) Om deze voordelen te behalen, moet je tempo snel genoeg zijn om je hartslag te verhogen tot ongeveer 65 tot 80 procent van je maximale hartslag. Gebruik de "talk-test" om te meten of uw hartslag binnen dit bereik ligt. Loop snel genoeg om uw ademhaling te verhogen en zweet te breken, maar niet zo snel dat u niet kunt praten. Als je de tekst van een favoriet lied hardop kunt reciteren maar het lied niet kunt zingen, loop je in het juiste tempo om cardiovasculaire voordelen te behalen. Loop minstens 150 minuten per week in dit tempo om ervoor te zorgen dat uw hart profiteert van uw trainingsprogramma; dit zou 50 minuten per sessie zijn als je drie dagen per week loopt.

Gewichtsbeheer

Wandelen en andere vormen van lichaamsbeweging verbranden calorieën, waardoor u uw gewicht kunt beheersen. Het tempo, uw gewicht en de duur van uw wandelsessies beïnvloeden hoeveel calorieën u gebruikt. Een 160-pond man of vrouw verbrandt bijvoorbeeld meestal ongeveer 205 calorieën per uur met een snelheid van 2 mph en 315 calorieën met een snelheid van 3,5 mph. Als je je spieren gebruikt tijdens het wandelen of trainen, blijft je metabolisme ook omhoog, een andere belangrijke factor om je lichaamsgewicht binnen een gezond bereik te houden.

Verbeterde algemene gezondheid

Fysiek actief zijn verbetert uw algehele gezondheid door uw risico op mogelijk levensbedreigende ziekten en aandoeningen te verminderen, waaronder borst- en darmkanker, diabetes type 2, hoge bloeddruk en verhoogd cholesterolgehalte in het bloed. Wandelen en andere vormen van lichaamsbeweging verbeteren ook uw slaap- en denkprocessen, verminderen uw risico op valgerelateerde verwondingen en kunnen depressie voorkomen of verlichten.

Middelen