Beoordelingen

Een lijst met fastfoodrestaurants die glutenvrij voedsel aanbieden


Hoewel het sommige mensen kan helpen om af te vallen, is een glutenvrij dieet een levenslang regime voor mensen met coeliakie. Voor coeliakie, het eten van voedsel met gluten, een eiwit dat voorkomt in tarwe, gerst en rogge, activeert het immuunsysteem om de bekleding van de dunne darm aan te vallen, wat schade en malabsorptie veroorzaakt. Hoewel het elimineren van gluten uit uw dieet uw voedselkeuze beperkt, betekent dit niet dat u niet uit eten kunt in een restaurant.

Bezorgdheid over uit eten gaan

Wanneer u uit eten in een restaurant, moet u zich bewust zijn van de mogelijkheid van kruisbesmetting. Als een restaurantmedewerker een pan gebruikt om iemands pastaschotel te bereiden en vervolgens diezelfde pan gebruikt om uw maaltijd te bereiden, is het mogelijk dat uw voedsel besmet raakt met gluten als de pan niet goed werd schoongemaakt. Om uw blootstelling aan kruisbesmetting te beperken, vertel uw server wanneer u bestelt dat u een allergie voor gluten heeft om ervoor te zorgen dat de keuken het juiste protocol volgt.

Tips voor het eten zonder gluten

Doe wat huiswerk voordat je gaat eten in een restaurant. Ga indien mogelijk online en kijk of het restaurant een glutenvrij menu heeft. Of bel en vraag of de chef-kok een glutenvrije maaltijd kan bereiden.

Praat met uw server en vraag hoe het eten wordt bereid, en vraag of het voedsel verborgen bronnen van gluten bevat, zoals sojasaus of Worcestershire-saus. Misschien wilt u ook wat van uw eigen glutenvrij voedsel meenemen, zoals vers fruit of glutenvrije crackers, voor het geval dat de University of Colorado Extension suggereert.

Fastfood restaurants

Fastfoodrestaurants met glutenvrije opties zijn Burger King, Chick-fil-A, McDonald's, KFC, Taco Bell en Wendy's. Volgens een artikel uit 2014 in Today's Dietitian biedt Wendy's een verscheidenheid aan glutenvrije opties die ook gezond zijn, waaronder de gepofte aardappel, chili en salades met dressing maar zonder croutons

Veel van deze restaurants, waaronder Burger King en Chick-fil-A, bieden een apart glutenvrij menu om het bestellen te vergemakkelijken.

Sit-Down Chain Restaurants

Een aantal sit-down restaurantketens bieden ook glutenvrije menu's en maaltijdopties, waaronder Applebee's, Ruby Tuesday, California Pizza Kitchen en Red Lobster. Het is belangrijk op te merken dat veel restaurantketens hun klanten waarschuwen voor de mogelijkheid van kruisbesmetting ondanks het aanbieden van glutenvrije menu-opties. Menu-opties en recepten veranderen, dus vraag het restaurant altijd om het meest up-to-date glutenvrije menu.