Beoordelingen

Symptomen van een staph-infectie na een operatie


Staphylococcus aureus, een bacterie die gewoonlijk "staph" wordt genoemd, is een veel voorkomend organisme dat op de huid leeft maar een infectie kan veroorzaken als het in het lichaam terechtkomt via een incisie of wond. Staph-infecties die zich na een operatie ontwikkelen, kunnen worden veroorzaakt door slechte hygiëne van medisch personeel of de patiënt; besmetting van apparatuur of apparaten die tijdens de operatie worden gebruikt; of contact met bezoekers of patiënten die ook besmet zijn.

Spijsverteringsproblemen

Spijsverteringsproblemen na een operatie kunnen volgens de Mayo Clinic een symptoom zijn van een staph-infectie. Braken en misselijkheid na een operatie kunnen het gevolg zijn van het toxische shocksyndroom, een ernstige complicatie veroorzaakt door een wijdverspreide staph-infectie. Mensen die na de operatie een sonde hebben geïmplanteerd, lopen een groter risico op staph-infecties als gevolg van besmetting van de sonde.

Koorts

Volgens de Mayo Clinic is koorts na een operatie een symptoom van staph-infectie. Koorts die aanhoudt na een chirurgische ingreep is een teken dat stafylokok zich in de bloedbaan bevindt, wat een ernstige aandoening is die levensbedreigend kan worden. Koorts na een operatie kan gepaard gaan met andere infectiesymptomen, waaronder koude rillingen, rillingen of zweten.

Inwendige schade

Volgens de Centers for Disease Control and Prevention is schade aan de interne organen van het lichaam een ​​symptoom van staph-infecties na een operatie. Staph kan na de operatie in de inwendige organen terechtkomen, inclusief het hart en de longen, en schade aan de kleppen en spieren veroorzaken. De botten kunnen besmet raken met staph en staph die zich door het bloed verspreidt, kan een aandoening genaamd sepsis veroorzaken, die levensbedreigend is.

Lekkage

Lekkage van chirurgische wonden is een symptoom van staph-infecties na de operatie, volgens de Mayo Clinic. De incisie kan pus lekken, die wit of geel kan lijken en een sterke of slechte geur kan hebben. De lekkage van de operatieplaats kan de stafylokokbacteriën bevatten, die vervolgens anderen kunnen infecteren die de wond reinigen of in contact komen met beddengoed of kleding, als ze de juiste procedures voor infectiecontrole niet volgen.

Pijn

Pijn in de huid of het weefsel rond de operatieplaats is een symptoom van staph-infectie, volgens de Mayo Clinic. Staph-infecties kunnen beginnen met symptomen zoals milde gevoeligheid rond de wond of incisie. Als de infectie onbehandeld blijft of resistent is tegen antibiotica, kan de pijn erger worden naarmate de infectie zich in dieper weefsel en spieren verspreidt.

Huidveranderingen

Huidveranderingen rond de chirurgische site zijn veel voorkomende symptomen van staph-infecties na de operatie, volgens de Mayo Clinic. De huid rond de incisie kan uitslag of bultjes ontwikkelen en rood, rauw en gezwollen lijken. De operatieplaats kan warm aanvoelen en er hobbelig of gegolfd uitzien door stafylokokinfecties.