Info

Wat zijn de voordelen van krijgers in yoga?


De Warrior-houdingen in yoga zijn de basis voor de meeste andere staande houdingen in je praktijk. Strijders bouwen kracht en balans op, evenals mentale kracht, vooral als je ze langer dan 30 seconden vasthoudt. Je kunt ze oefenen als onderdeel van variaties op de klassieke zonnegroetopwarmingen of onafhankelijk tijdens een sessie.

Warrior I

Soms Warrior A genoemd, of door het Sanskriet Virabhadrasana, Warrior I is een fundamentele pose gedaan door in een longe-achtige positie te staan ​​met je voorste knie gebogen, achterste voet volledig in de mat onder een hoek van 45 graden en armen reikend naar de plafond. Fysiek activeert deze pose de erectorspinazie, spieren die langs de lage wervelkolom liggen, de gluteus maximus, de quadriceps, de hamstrings en de adductoren van de binnenkant van de dijen. De diepe transversale abdominus, gluteus medius en minimus op de buitenste heup, kuitspieren en zijbuikspieren bekend als de schuine ook helpen bij de uitvoering van de pose. De pose brengt ook een openingsrek naar de heupbuigers, schouders, nek, borst, enkels en romp. "Yoga Journal" merkt op dat Warrior I ook kan worden gebruikt om ischias, pijn of gevoelloosheid te verminderen die het been en de heup beïnvloedt als gevolg van een gecomprimeerde rugzenuw in het lage gedeelte van de rug.

Warrior II

Warrior II, of B, wordt gedaan door met je voeten drie tot vier voet uit elkaar te staan ​​en je voorste knie te buigen. Strek je armen uit naar de voorkant en achterkant van je mat en draai je hoofd om over je voorarm te kijken. Deze houding versterkt de bilspieren, dijspieren en kuiten - net als Warrior I - samen met het strekken van de enkels, borst en schouders. Het biedt een nog grotere rek aan de heupflexoren dan Warrior I. Als u Warrior II 30 seconden of langer vasthoudt, bouwt u uithoudingsvermogen op. De pose kan helpen bij de spijsvertering door de buikorganen te stimuleren en kan mogelijk helpen bij het verlichten van rugpijn bij zwangere vrouwen. Mensen met platte voeten, carpeltunnelsyndroom en ischias kunnen Warrior II als therapeutische houding gebruiken. Warrior II is, samen met andere Warrior-houdingen, een gewichtdragende oefening die gunstig is voor mensen met osteoporose.

Warrior III

Warrior III is een evenwichtshouding waarin je op één been staat, vanuit de heupen naar voren scharniert totdat je romp en zwevende been evenwijdig zijn aan de vloer en je armen voorbij je oren steken. De pose verbetert balans en kracht in de dij en enkel van het basisbeen. Je buikspieren werken hard om je in de positie te houden en je rug en schouders werken samen om naar voren te reiken.

Variaties

Een variatie op Warrior II, vaak Reverse Warrior of Peaceful Warrior genoemd, houdt in dat je je rug over het achterste been schuift en je voorarm naar het plafond reikt om een ​​zijwaartse buiging te maken terwijl je voeten in de gelongeerde positie blijven. Deze houding strekt de borst en opent de longen zodat u gemakkelijker kunt ademen. Het versterkt de zijdelingse obliques van de buik terwijl de longeeractie de spieren van de dijen en billen blijft versterken. Soms zullen leraren Revolve Side Angle pose 'Revolve Warrior' noemen. In deze houding zit je in een diepe uitval met je achterste voet geaard op 45 graden. Je draait dan om de andere hand of elleboog buiten de voorste knie te krijgen terwijl je naar het plafond kijkt. Deze houding wordt beschouwd als gunstig voor de spijsvertering en eliminatie, evenals voor het strekken en versterken van de heupen en billen. De pose vereist een aanzienlijk evenwicht en mobiliteit van de wervelkolom. Van mensen met constipatie, onvruchtbaarheid en osteoporose wordt gedacht dat ze baat hebben bij het regelmatig doen van deze houding en het meerdere ademhalingen inhouden.