Beoordelingen

Hoe TennCare online aan te vragen


TennCare is een beheerd Medicaid-programma dat wordt beheerd door de staat Tennessee. Als u in Tennessee woont en in aanmerking komt voor Medicaid, moet u zich registreren bij het Department of Human Services (DHS) van de staat voordat u Medicaid-voordelen kunt ontvangen. De DHS-website bevat een beveiligde applicatie die u online kunt invullen. Nadat u het aanvraagformulier online hebt ingevuld, kunt u uw aanvraag digitaal vanuit uw woonkamer digitaal ondertekenen en indienen bij DHS.

Navigeer met uw webbrowser naar //fabenefits.dhs.tn.gov, de beveiligde aanmeldingspagina van TennCare.

Klik op het keuzerondje naast de taal die u wilt gebruiken. TennCare-aanmelding is beschikbaar in het Engels en het Spaans.

Klik op de knop "Nu willen solliciteren" onderaan de pagina om uw aanvraag te starten.

Klik op de link "Aanmelden" en kies vervolgens een gebruikersnaam en wachtwoord voor uw toepassing. Klik op 'Verzenden' om uw gebruikersaccount te maken.

Klik op een keuzerondje om aan te geven voor wie u de aanvraag invult, vink vervolgens het vakje naast "TennCare Medicaid" aan en klik op "Volgende".

Klik op de keuzerondjes naast uw antwoorden voor de "Ja / Nee" -vragen op de eerste pagina van het formulier. Klik op 'volgende' om door te gaan.

Typ uw persoonlijke gegevens in het formulier 'Gegevens huishoudens aanvrager', vink vervolgens het vakje naast 'TennCare Medicaid' aan en klik op 'Volgende'.

Typ uw adres op de volgende pagina van het formulier, klik op "Volgende" en typ uw telefoonnummer in het formulier.

Klik op het keuzerondje naast "Wilt u leden in uw huishouden toevoegen" als u met andere mensen samenwoont. Als u dit doet, wordt u gevraagd informatie in te voeren over de mensen in uw huis. Klik anders op het keuzerondje "Nee" en klik op "Volgende".

Beantwoord alle vragen van de enquête op de pagina "Details gezinslid" en klik op "Volgende".

Vink het vakje aan dat uw tewerkstellingsstatus beschrijft en klik vervolgens op "Volgende" en geef uw inkomsteninformatie op de volgende pagina op. Klik op "Volgende" om door te gaan.

Vink het vakje aan naast elke andere inkomstenbron die u ontvangt en geef het bedrag op. Als u geen andere inkomsten ontvangt, vink dan het vakje "Geen van bovenstaande" aan. Klik op 'volgende' om door te gaan.

Vink het vakje aan naast elk type uitgave dat u betaalt en geef informatie over het bedrag van de uitgave. Vink het vakje naast "Geen van bovenstaande" aan als u geen van de opgegeven huishoudelijke uitgaven betaalt.

Vink het vakje aan naast elk type ander activum dat u bezit en geef de gevraagde informatie over dat activum. Klik op 'volgende' om door te gaan.

Controleer uw aanvraag tot nu toe, klik vervolgens op "Volgende" en klik op een knop naast "Ja" of "Nee" om aan te geven of u bent geregistreerd om te stemmen. Klik op "Volgende" om naar de pagina met digitale handtekeningen te gaan.

Klik op het keuzerondje naast 'Ja' en lees vervolgens de HIPAA-instructie en de release van de informatieverklaring. Klik op de keuzerondjes naast "Ik ga akkoord" en klik op de knop "Nu ondertekenen" om uw aanvraag digitaal te ondertekenen en in te dienen bij het Tennessee Department of Human Services.