Beoordelingen

Voortanden Gedeeltelijke kunstgebitten veranderden mijn leven


Mijn vriendin Frieda barstte bijna uit van opwinding na haar laatste reis naar de tandarts. Hoewel ze nog steeds haar hand voor haar mond hield, zoals ze gewend was te doen vanwege ontbrekende voortanden, kon ik haar woorden door haar vingers horen. "Ik hou van mijn tandarts! Hij heeft mijn leven veranderd!" ze straalde.

Betekenis

Frieda boog altijd haar hoofd in het openbaar, zonder het vertrouwen dat ze nodig had om mensen in de ogen te kijken. Ze zou ook niet geneigd zijn om te glimlachen, vooral als het betekende dat ze haar mond opendeed. Ze verborg voortdurend haar mond met haar hand en vertrouwde toe hoe mensen vaak dachten dat ze dom, drugsverslaafd of lui was omdat ze geen voortanden had.

Functie

Frieda heeft nooit appels of maïskolven verzorgd en kan ze nog steeds niet eten. Haar gedeeltelijke kunstgebit was vooral voor het uiterlijk, hoewel ze zei dat het ook helpt om porties zachter voedsel af te bijten. In plaats van een broodje in de achterkant van haar mond te proppen, kan ze nu eten als een normaal persoon, bijtend met haar voortanden.

Kenmerken

Terwijl Frieda te beschaamd is om de gedeeltelijke kunstgebit uit de voortanden te halen om iemand te laten zien, beschreef ze hoe het is. Van haar heeft een rij van vier tanden om die te vervangen die missen. De tanden zijn verbonden met een plaat die precies op het dak van haar mond past. De zijkanten van de plaat hebben kleine klemmen die rond de kiezen haken zodat de gedeeltelijke prothesen van de voortanden op hun plaats blijven. Haar favoriete kenmerken van de protheseplaat zijn dat de kleur overeenkomt met de rest van haar tanden en dat er geen gespen zichtbaar zijn vanaf de voorkant. "Ze zien er zo echt uit," zei ze.

Overwegingen

Frieda klaagt wat een pijn de gedeeltelijke plaat van de voortanden kan hebben als ze het aanbevolen onderhoud volhoudt. Wanneer ze laat uit is of ergens de nacht doorbrengt, negeert ze vaak dat feit dat ze 's nachts het bord moet nemen. Ze krijgt vaak een beetje laks over het op de juiste manier bewaren van de plaat, zelfs het verlies van de container die haar tandarts haar gaf voor opslag en vaak vergeet ze op te slaan in een beetje water. Tot haar eer, houdt Frieda de plaat uit direct zonlicht en uit de buurt van warmtebronnen wanneer deze niet in haar mond is, net zoals de hygiënist suggereerde.

Waarschuwing

Frieda is een hele nieuwe vrouw met haar gedeeltelijke kunstgebit op haar voortanden, maar het duurde even voordat ze eraan gewend was. Ze ontwikkelde zweren in de eerste week of zo, die verdwenen nadat haar innerlijke mond was gewend aan het apparaat. Ze spuwde ook toen ze sprak, omdat de plaat spraak kan belemmeren en de hoeveelheid geproduceerd speeksel kan verhogen. Meestal houdt ze nog steeds haar hand voor haar mond, maar ik merkte dat ze mensen in de ogen begint te kijken. Ik denk dat ik haar zelfs naar een man heb zien glimlachen, zonder dat haar vingers haar nieuwe voortanden blokkeerden.


Bekijk de video: Frame prothese (December 2021).