Beoordelingen

Wat zijn de effecten op de huid voor heroïnegebruikers?

Wat zijn de effecten op de huid voor heroïnegebruikers?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Heroïne is een zeer gevaarlijke en verslavende drug die is afgeleid van de verdovende morfine. Heroïne is het meest gebruikte verdovende middel en wordt meestal geïnjecteerd of geïnhaleerd, maar het kan ook worden gerookt. Heroïne veroorzaakt een golf van extreme euforie; het heeft echter een schadelijk effect op het lichaam, waaronder verschillende huidproblemen.

Jeukende huid

Een veel voorkomend kortetermijneffect van heroïne is het gevoel van 'kruipen' of een jeukende sensatie op de huid. Opiaten zoals heroïne zorgen ervoor dat het lichaam histamine afgeeft, wat ontstekingen en jeuk veroorzaakt. Knippen en korsten op de huid komen vaak voor bij heroïnegebruikers vanwege constant krabben en plukken aan hun huid. Heroïne vermindert de eetlust, waardoor chronische heroïnegebruikers onvoldoende voeding hebben. Dit kan uitdroging veroorzaken, wat een droge, jeukende huid kan veroorzaken.

Kneuzingen

Vanwege een verminderde eetlust missen heroïnegebruikers vaak essentiële vitamines zoals vitamine A en C, die nodig zijn voor een gezonde huid. Het gebrek aan voldoende voeding kan heroïnegebruikers ook gemakkelijker blauwe plekken geven. Intraveneuze drugsgebruikers hebben vaak blauwe plekken rond de huid waar ze het medicijn in injecteren. Dit kan worden veroorzaakt door botte naalden te gebruiken of door de naald te hard en te snel in de huid te drukken.

Infecties

Overmatig gebruik van heroïne kan huidinfecties veroorzaken, zoals cellulitis, die wordt veroorzaakt door bacteriën. Herhaaldelijk injecteren van heroïne kan pijn en ontsteking van de huid veroorzaken. Het injecteren van heroïne, vooral met vuile naalden, kan ook kookt of abcessen veroorzaken, die diepe, puistachtige bulten zijn. De kookt zwellen op en vullen zich met poes en bloed en kunnen erg pijnlijk zijn. Dit soort infecties kan ook dodelijk zijn als ze niet goed worden behandeld.

Littekens

Wanneer een heroïnegebruiker het medicijn in zijn huid injecteert, kan dit littekens veroorzaken, vaak 'sporen' genoemd. Chronische verslaafden gebruiken heroïne gedurende een langere periode en naarmate hun tolerantie voor heroïne toeneemt, moeten ze het medicijn vaker injecteren om dezelfde high als voorheen te krijgen. Na verloop van tijd veroorzaakt het chronische gebruik dat gifstoffen zich ophopen onder de huid. Overmatig prikken van de huid kan uiteindelijk samengevouwen aderen veroorzaken, wat resulteert in permanente, donkere littekens.Opmerkingen:

 1. Kirklyn

  We zijn allemaal helden van onze romans ...

 2. Nerg

  Ik heb gemerkt dat sommige bloggers graag lezers uitlokken, sommigen achterlaten zelfs provocerende opmerkingen zelf op hun blog

 3. Abdul-Hakam

  Het thema is interessant, ik zal deelnemen aan de discussie. Samen kunnen we tot een goed antwoord komen. Ik ben verzekerd.

 4. Medredydd

  Het is oké, dit vermakelijke bericht

 5. Knight

  The important and duly answerSchrijf een bericht