Info

Voordelen van het dragen van een saunapak


Volgens een reeks Gallup-peilingen die in de jaren 2000 zijn gehouden, wil ongeveer 60 procent van de Amerikanen afvallen. Het dragen van een rubberen saunapak tijdens het sporten is slechts een van de talloze tactieken die mensen proberen in de hoop hun doelstellingen voor gewichtsverlies te bereiken. Het dragen van een pak verhoogt je kerntemperatuur en verhoogt de hoeveelheid zweet geproduceerd tijdens het sporten; het gebruik ervan levert echter op de lange termijn weinig voordelen op voor gewichtsverlies en kan in veel situaties onveilig zijn. Praat met uw arts voordat u een saunapak gebruikt om af te vallen of voor een ander doel.

Gewichtsverlies op korte termijn

Het gebruik van een saunapak is een zeer effectief maar potentieel gevaarlijk hulpmiddel om op korte termijn gewichtsverlies te vergemakkelijken. Wanneer u een saunapak draagt, verliest u watergewicht in de vorm van zweet. Dit soort gewichtsverlies komt veel voor bij deelnemers in sporten zoals worstelen, boksen en gemengde vechtsporten die aan een bepaalde gewichtslimiet moeten voldoen voordat ze kunnen deelnemen. Hoewel saunapakken goed zijn voor het afwerpen van watergewicht op de korte termijn, zijn er op de lange termijn weinig voordelen op het gebied van gewichtsverlies bij het gebruik van saunapakken. Het dragen van een pak verhoogt niet het aantal verbrande calorieën tijdens het sporten en verloren watergewicht keert onmiddellijk terug wanneer u rehydrateert. Als u een saunapak gebruikt, dient u onmiddellijk na het sporten vloeistoffen te drinken, omdat het dragen van het pak uw lichaamstemperatuur verhoogt en kan leiden tot een zonnesteek, nierbeschadiging en zelfs de dood.

Psoriasis behandeling

Hoewel er geen aanwijzingen zijn dat saunapakken helpen bij langdurig gewichtsverlies, kunnen ze gunstig zijn voor personen die aan psoriasis lijden. Psoriasis is een veel voorkomende huidziekte die ervoor zorgt dat rode vlekken en laesies op de huid verschijnen. Saunapakken zijn een belangrijk onderdeel van occlusietherapie, waarbij de patiënt het pak elke dag gedurende een bepaalde periode draagt. Occlusietherapie met een saunapak wordt gebruikt om laesies te verminderen en de huidconditie te verbeteren. Hoewel onderzoekers niet helemaal begrijpen waarom occlusietherapie helpt bij psoriasis, suggereert onderzoek gepubliceerd in het International Journal of Dermatology dat het zweet dat wordt geproduceerd in een saunapak laesies vermindert door het calciumgehalte van de huid die lijdt aan psoriasis naar normale niveaus te verhogen.

Saunapak Mythen

Marketingmateriaal van sommige leveranciers van saunapakken beweren dat het dragen van een pak de hoeveelheid calorieën en vet verhoogt die u tijdens een training verbrandt. Er is echter geen gedocumenteerd wetenschappelijk bewijs dat saunapakken helpen om vet sneller te metaboliseren of calorieën efficiënter te verbranden. Sommige saunapakmakers beweren ook dat hun product gifstoffen uit het lichaam verwijdert door zweet; terwijl het lichaam routinematig sommige toxines via zweet verwijdert, is er geen bewijs dat het gebruik van een pak de snelheid van toxine-eliminatie verhoogt.

Waarschuwingen

Sommige prominente atletische bestuursorganen waarschuwen tegen het gebruik van saunapakken voor gewichtsverlies en atletische training. De National Athletic Trainers 'Association stelt sterk voor dat atleten het gebruik van saunapakken vermijden vanwege het risico op uitdroging en ernstige hitte-gerelateerde ziekten. De National Collegiate Athletic Association, het bestuursorgaan voor grote hogeschoolsporten, ging nog een stap verder in het verbieden van het gebruik van saunapakken onder geregeerde atleten nadat verschillende universiteitsworstelaars stierven tijdens het gebruik van saunapakken om gewicht te verminderen. Als u ervoor kiest om een ​​saunapak te dragen tijdens het sporten, moet u water drinken voor, tijdens en na het sporten om ervoor te zorgen dat u geen temperatuurregulatie of aan uitdroging gerelateerde ziekte ontwikkelt.