Beoordelingen

Is er een test voor Alzheimer?


Onlangs is een nieuwe test geformuleerd voor de detectie van de ziekte van Alzheimer. Het beste deel is dat een persoon de test zonder hulp en in slechts vijf minuten kan uitvoeren, dus elke noodzakelijke en potentieel levensreddende behandeling kan meteen beginnen.

Wat is Alzheimer?

Volgens de Alzheimer's Association is de ziekte van Alzheimer een progressieve, fatale aandoening die hersencellen vernietigt en geheugen, denken en gedrag beschadigt. De ziekte wordt in de loop van de tijd erger en kan dodelijk zijn. Alzheimer is een progressieve ziekte waar momenteel 5,3 miljoen Amerikanen mee leven. De ziekte van Alzheimer werd ontdekt door de Duitse arts Alois Alzheimer in 1906.

TYM

Volgens ABC News kan een in juni 2009 aangekondigde test detecteren of een persoon Alzheimer heeft of de beginfase. Deze zelftest wordt Test Your Memory of TYM genoemd.

Wat is het?

Het British Medical Journal noemt TYM een "krachtige en geldige" test omdat deze snel kan worden voltooid en omdat deze als nauwkeurig wordt beschouwd. TYM screent een persoon op een reeks cognitieve functies. De vragen van TYM hebben betrekking op het vermogen van een persoon om zinnen te kopiëren en een algemene kennis van taal, berekening, spreekvaardigheid en verschillende terugroepfuncties aan te tonen.

Studie

Volgens het British Medical Journal werd een onderzoek naar 540 proefpersonen voltooid. De datum van het onderzoek was onduidelijk. Na het voltooien van de test werd bij 139 mensen de diagnose Alzheimer gesteld. Eenendertig patiënten werden gediagnosticeerd na het nemen van deze test als niet-Alzheimer degeneratieve dementieën. Een perfecte score op de TYM is 50 punten. Mensen met Alzheimer scoorden gemiddeld 33 punten.

Oude test

Een oudere test is gegeven aan mogelijke Alzheimerpatiënten om te ontdekken of ze deze progressieve ziekte hebben. De test wordt het Mini Mental State Exam genoemd. Dit examen is al 30 jaar het standaardexamen, maar kan binnenkort worden vervangen door TYM vanwege het verhoogde efficiëntie en zelfbeheerfunctie. Volgens Dr. Pamela Blake, een neuroloog in het Memorial Hermann Northwest Hospital in Houston, Texas, ontdekte het staatsexamen slechts ongeveer 52 procent van de patiënten met Alzheimer. Blake zei dat TYM 93 procent van de patiënten detecteerde.

Lage score

Volgens ABC News kan een persoon om verschillende redenen laag scoren op deze test. Daarom is het misschien geen teken dat je Alzheimer hebt als je de test doet en laag scoort. het kan een teken zijn dat een persoon die deze test doet, moe, angstig of bezorgd is over het nemen van de test of medicijnen of alcohol heeft gebruikt die de testbeoordeling beïnvloeden.


Bekijk de video: Frank & Alzheimer & Diagnose. Videoserie van Frank van der Lende #4 (Januari- 2022).