Beoordelingen

Hoe ziet een beknelde zenuw-MRI eruit?


Een magnetic resonance imaging (MRI) is een niet-invasieve test die wordt gebruikt om artsen te helpen bij het diagnosticeren van problemen in het lichaam. Een algemeen gebruik voor de MRI is het lokaliseren en diagnosticeren van een beknelde zenuw. De MRI geeft een duidelijk en gedetailleerd beeld van de interne lichaamsstructuren.

Afbeeldingskenmerken

De MRI-afbeelding wordt afgedrukt in de kleuren zwart, wit en grijs. De MRI van een beknelde zenuw kan op een computermonitor worden bekeken, naar een schijf worden gekopieerd of op papier worden afgedrukt.

Afbeeldingsdetails

Een MRI gebruikt een sterk magnetisch veld en radiofrequentiepulsen om een ​​gedetailleerd beeld te krijgen van de anatomie van het lichaam. Het MRI-beeld van een beknelde zenuw wordt meestal gedaan in de wervelkolom; het toont de wervels, ruggenmergschijven, ruggenmerg en de ruimtes tussen de wervels.

Wervelkolom MRI

Een beknelde zenuw treedt op wanneer een overmatige hoeveelheid druk op de zenuw wordt uitgeoefend door omliggende weefsels, zoals botten, kraakbeen, spieren, pezen of wervelschijven. Met een MRI van de wervelkolom kan een hernia worden gezien die in de beknelde wervelkolomzenuwen drukt.

Andere MRI

Een MRI kan ook worden gebruikt om een ​​beknelde zenuw in andere delen van het lichaam te diagnosticeren, zoals de pols. De MRI zal meestal een gezwollen pees of ligament tonen die op de zenuw drukt.

Functie

De MRI toont de exacte oorzaak van de beknelde zenuw. Zodra de oorzaak is vastgesteld, kan een juiste behandeling worden bepaald.


Bekijk de video: Ischias - Symptomen en behandeling (December 2021).