Beoordelingen

Zijn warme baden goed voor huiduitslag?


Warm water opent poriën en koud water sluit ze. Afhankelijk van de ernst van de uitslag kan de watertemperatuur de huidconditie kalmeren of verergeren door deze te verspreiden of te kalmeren.

Warm water

Warm water creëert stoom om poriën te openen. Zweten is hier een voorbeeld van. Water hoger dan lichaamstemperatuur helpt onzuiverheden weg te spoelen. Het nemen van een bad erin kan helpen om de uitslag tijdelijk te reinigen. Heet water ontspant ook de huid, net als een sauna.

Koud water

Koud water op zijn beurt sluit poriën. Velen beweren dat koude baden voordelen voor de gezondheid hebben. Women's Healthcare beweert dat koud water "huidirritaties zoals insectenbeten en kleine huidallergieën tijdelijk kan verlichten." Warm water zorgt er ook voor dat deeltjes uitzetten, terwijl koud water ze krimpt, waardoor de uitslag misschien stopt.

Havermoutbaden

Er zijn veel debatten geweest over de helende eigenschappen van havermout. Granny Med is het ermee eens dat havermout "bindt aan de huid, afdichtend in vocht en verzachtend - het kalmeert en beschermt ook de huid en verlicht de jeuk." Los haver op in heet water om de uitslag binnen te dringen en spoel vervolgens met koud water om de verdrietige huid te kalmeren.


Bekijk de video: Huisarts geeft informatie over Constitutioneel Eczeem (November 2021).