Beoordelingen

Allergische reactie op knievervanging


Encyclopedia.com stelt dat er in de VS elk jaar 267.000 knievervangende operaties worden uitgevoerd. De meeste van deze operaties zijn volledig succesvol en dragen enorm bij aan de kwaliteit van leven voor de patiënten. Er zijn echter een aantal bijwerkingen die mensen die een knievervangende operatie ondergaan kunnen treffen. Een van de meest verontrustende en mysterieuze is een allergische reactie op de materialen in de vervangende knie.

Nikkel

De meest voorkomende metaalallergie is de gevoeligheid voor nikkel. Volgens een artikel uit 2004 in het "Journal of Investigative Dermatology" is 30 procent van de bevolking tot op zekere hoogte allergisch voor nikkel, en sommige zijn ernstig allergisch. Dit kan ernstige reacties veroorzaken bij patiënten die een totale knie-vervangingsoperatie ondergaan, omdat sommige knie-vervangingen zijn gemaakt van kobaltchroom dat ongeveer 1 procent nikkel bevat. Zelfs deze kleine hoeveelheid nikkel kan een reactie veroorzaken op de plaats van vervanging of kan meer algemene reacties veroorzaken wanneer microscopisch kleine stukjes nikkel via de bloedbaan naar de nieren en de lever worden getransporteerd. Er zijn ook gevallen van allergische reactie op het botcement gebruikt om het implantaat tijdens de operatie te bevestigen.

Symptomen

Symptomen van een allergische reactie op het totale materiaal van de knie-implantaten kunnen vaag en verontrustend zijn, waaronder zwelling en roodheid op de site of andere gebieden, koorts, eczeem, urticaria of huiduitslag van onverklaarbare oorsprong.

Strengheid

Allergische reacties op totale knievervangingsmaterialen kunnen ernstig en langdurig zijn en chronische pijn, ontsteking van de weefsels rond de knievervanging en verlies van mobiliteit veroorzaken. Dit kan een constant antibioticum of steroïde medicatie vereisen en continu gebruik van pijnstillers. De ontsteking op de plaats kan ook het loskomen van het implantaat veroorzaken, wat verdere chirurgie vereist.

Wat te doen als u metaalallergieën heeft

Als u een bekende allergie voor het nikkel in sieraden hebt, is het belangrijk dat u uw arts op de hoogte brengt als u overweegt om een ​​volledige knie-vervangingsoperatie te ondergaan. Mogelijk moet u allergietesten laten uitvoeren om de allergie te bevestigen. Op basis van deze resultaten zal uw chirurg overwegen welk type knievervangingsmateriaal het beste is voor uw specifieke situatie. Als u een allergische reactie vermoedt op al bestaande knievervangingen, raadpleeg dan uw arts over behandelingsopties.

Nieuwe materialen voor totale knievervanging

Kobaltchroom is een bekende dader voor allergische reacties vanwege het nikkelgehalte. Meer recent is titanium gebruikt voor totale knievervanging. Het is bekend dat het veel minder allergische reacties veroorzaakt bij patiënten. Er is een nieuw materiaal genaamd Oxinium ontwikkeld, gemaakt van zirkonium dat zuurstofrijk is om een ​​soort keramisch oppervlak te creëren dat veel minder geschikt is om allergische reacties bij patiënten te veroorzaken. Het wordt gebruikt voor jongere patiënten omdat het veel minder slijtage veroorzaakt op de plastic delen van knievervangingen en langer meegaat voor actievere patiënten en voor patiënten met allergie voor nikkel.