Info

Wat zijn de voordelen van Wildflower-honing?


Bijen maken zoete wilde bloemenhoning van het geurige stuifmeel van bomen, struiken, bloemen en kruiden in de buurt van hun bijenkorf. Het is een rijke bron van calorieën en koolhydraten om je een snelle energieboost te geven. Het eten van honing in je regio kan zelfs de symptomen van vervelende seizoensgebonden allergieën verminderen. Gebruik honing met mate, omdat het veel suiker bevat en voer het niet aan zuigelingen om mogelijke negatieve effecten te voorkomen.

Wildflower Honey Basics

Bijen verzamelen nectar, die koolhydraten bevat, uit bloemen en brengen het terug naar hun bijenkorf. De nectar wordt gedeeltelijk verteerd in meer eenvoudige suikers en opgeslagen in de honingraat in de bijenkorf. Uiteindelijk verliest het vocht en condenseert het tot dikke, zoete honing. Het soort bloemen waar de nectar vandaan komt, beïnvloedt de kleur en smaak van de resulterende honing. Enkele veel voorkomende variëteiten zijn klaver, alfalfa of oranjebloesem. Als de bijen een verscheidenheid aan bloemen gebruiken die in de natuur worden gevonden, wordt de honing eenvoudig aangeduid als wilde bloemenhoning.

Energiebron

Honing wordt voornamelijk als zoetstof gebruikt. Het bestaat uit twee vormen van suikers, of eenvoudige koolhydraten, die fructose en glucose zijn. Van 1 eetlepel wilde bloemenhoning krijg je 64 calorieën en 17 gram suiker, volgens het Nutrient Data Laboratory van het Amerikaanse ministerie van Landbouw. Deze dichte bron van calorieën en suiker biedt je een snel verterende energiebron. Volgens een artikel gepubliceerd in "The Journal of the American College of Nutrition" in 2008, krijg je ook sporen van aminozuren, enzymen, mineralen en vitamines uit honing. Houd rekening met je portiegrootte wanneer je wildflower-honing eet, want calorieën kunnen snel oplopen.

Allergieën

Het eten van wilde bloemenhoning uit de streek bij u in de buurt kan helpen om de symptomen van seizoensgebonden allergieën veroorzaakt door het stuifmeel in uw regio te verminderen. Een studie gepubliceerd in "The International Archives of Allergy and Immunology" in 2011 wees uit dat deelnemers met allergieën voor berkenbomen die honing consumeerden voorafgaand aan het allergieseizoen gemaakt van het stuifmeel van de bomen, minder allergiesymptomen hadden dan deelnemers die conventionele allergiemedicijnen namen. Er is echter meer onderzoek nodig om de exacte impact van het eten van honing voor de behandeling van seizoensgebonden allergieën te bepalen.

Toepassingen

De milde bloemige smaak en zoetheid van wilde bloemenhoning maken het een populaire zoetstof voor warme of koude thee. Je kunt het ook gebruiken om andere dranken, zoals koffie, te zoeten. Druppel gouden wildflower honing bovenop pannenkoeken of wafels in plaats van ahornsiroop of gebruik het op muffins en koekjes in plaats van jam. Honing is een volledig natuurlijk alternatief voor geraffineerde witte tafelsuiker of glucosestroop. Volgens de tekst "Food Principles and Preparation" begrijpen, vervangt u een deel honing voor elke één en een vierde deel suiker in recepten en vermindert u de vloeistof in recepten met een vierde, omdat honing vocht bevat.

Voorzorgsmaatregelen

In zeldzame gevallen kan honing botulismesporen bevatten, die schadelijk zijn voor uw gezondheid. Bijwerkingen van het innemen van botulisme zijn misselijkheid, braken, buikkrampen of ademhalingsproblemen. Honing mag niet worden toegediend aan baby's jonger dan 1 jaar vanwege het risico op botulisme, volgens het University of Maryland Medical Center. Neem onmiddellijk contact op met uw zorgverlener als zich symptomen voordoen.