Beoordelingen

Een bruine kluizenaarbeet identificeren


Het idee om gebeten te worden door een bruine kluizenaar maakt veel mensen bang. De kleine spin, voornamelijk gelegen in het zuidelijke Midwesten en in het Zuiden, heeft een beet die giftig is en in staat is om huid en weefsel te laten necrotiseren. In ernstige gevallen moet de ledematen worden geamputeerd en kan een persoon sterven. Beten van deze spinnen zijn echter zeer zeldzaam en het is belangrijk om de identificerende kenmerken te kennen als je in een gebied woont of waarvan bekend is dat het spinnen bewoont.

Kleine percentages

Raak niet in paniek omdat je een strop hebt die er niet eerder was en je in een gebied was waar kluizenaars bezet zijn. Volgens de University of California, de entomologieafdeling van Riverside, bijten spinnen zelden mensen en van deze zeldzame beten heeft 90 procent van hen geen medische hulp nodig. De meeste kluizenaarspinnen vermijden contact met andere wezens - vandaar de naam - en beten komen normaal gesproken alleen voor in onbedoelde situaties, zoals een persoon die op een in bed rolt, een spin die vastzit tussen kleding en huid, of iemand die zijn voet in een schoen waar een kluizenaar zich verstopt.

Neem een ​​kijkje en wacht

Als je bent gebeten en je de spin die het deed niet kon vinden, wat de gemakkelijkste manier is om te ontdekken of het een kluizenaar was, onderzoek dan de beet. Spinnenbeten laten twee afzonderlijke tanden op de huid achter. De omliggende huid wordt rood van kleur en, volgens Brown-Recluse.com, worden de hoektanden zwart. Als er slechts één punctie is, werd de beet veroorzaakt door een insect, zoals een mug of paardenvlieg, en niet door een spin. Wacht om te zien of pijn begint op het punt van de beet. De meeste recluse beten hebben 10 minuten tot 1 uur nodig om te beginnen te steken. Als de steek erger is dan een bijensteek zou voelen, ga dan naar een arts omdat je mogelijk een allergische reactie op de beet hebt.

Lichamelijke symptomen

In de 10 procent die medische aandacht vereist, zal de giftige beet van een bruine kluizenaarspin zich presenteren in fysieke symptomen. Duizeligheid, misselijkheid, spierpijn en koude rillingen zijn volgens Trails.com aanwijzingen dat uw lichaam reageert op zo'n beet. Als je dergelijke gevoelens niet hebt, maar merk op dat de beet begint te blaren en verandert in een grote, diepe en zich uitbreidende zweer, raadpleeg dan onmiddellijk een arts. Kleine blaren en kleine zweren komen vaak voor en zijn volgens Trails.com geen reden tot bezorgdheid.

Waarschuwingen

De effecten van spinnenbeten, vooral van kluizenaars, verschillen sterk van persoon tot persoon. Als u denkt dat u bent gebeten door een kluizenaarspin en een reactie heeft, vraag dan advies aan een arts. Kinderen, ouderen en zieken zijn gevoeliger voor een kluizenaar die medische aandacht vereist.