Beoordelingen

Ginseng-plantenidentificatie


Wilde ginseng kan een opwindende vondst zijn voor mensen die buitenshuis zoeken naar eetbare en medicinale planten, omdat het veel gezondheidsvoordelen heeft en de gerijpte wortel hoge prijzen op de markt kan opleveren. Maar hoe ga je het vinden? Ginseng is gemakkelijker te herkennen tijdens bepaalde tijden van het jaar en op locaties die geschikt zijn voor zijn groei; met kennis van deze bijzonderheden en van de identificerende kenmerken ervan, kunt u beginnen met uw jacht op deze gewaardeerde medicinale wortel.

Plaats

Volgens het Missouri Department of Conservation herbergen de hardhoutbossen in het oosten van Noord-Amerika wilde Amerikaanse ginseng. Ginseng gedijt op noordelijke en oostwaarts gerichte hellingen en in gebieden die voor ten minste 70 procent in de schaduw liggen van een natuurlijke bosluifel; deze plant groeit uit grond aangevuld met de voedingsstoffen van gevallen, rottende bladeren. Kijk in deze gebieden uit naar 'indicatorplanten', dit zijn planten die vaak in de buurt van ginseng groeien: esdoorn-, eiken-, es- en iepenbomen; varens, mei appel en Jack-in-the-preekstoel.

Groei beschrijving

Ginseng groeit laag bij de grond --- over het algemeen 1 tot 2 voet hoog wanneer volwassen, die 5 jaar of ouder is. De enkele installatiestam vertakt zich in vier of meer samengestelde bladeren die elk vijf eivormige, gekartelde, 5-inch lange blaadjes bevatten. De twee onderste blaadjes van de samengestelde bladeren zijn kleiner dan de bovenste drie. Jongere planten kunnen slechts één samengesteld blad van drie blaadjes hebben, maar mogen niet worden geoogst --- ze hebben geen geldwaarde en dit vermindert de afnemende populatie wilde ginseng verder.

Ginseng-bessen

Wanneer ongeveer 3 jaar oud en ouder, zal Amerikaanse ginseng een enkele cluster van bessen groeien van kleine, groenachtig gele bloemen; dit gebeurt meestal tussen de maanden juli en september. Bessen zijn in eerste instantie groen maar rijpen vervolgens in fel rood. De afzonderlijke bessen bevatten elk twee gerimpelde zaden; de oogstvoorschriften van de staat komen overeen met het rijpen van bessen, omdat dit het herplanten van hun binnenste zaden aanmoedigt.

Ginseng wortel

De reden achter de populariteit van Amerikaanse ginseng is de medicinale en monetaire waarde van zijn wortel, die binnen de Verenigde Staten wordt verkocht en naar China wordt geëxporteerd. Ginsengwortel wordt groter en waardevoller met de leeftijd --- nog een reden om jongere groei niet te oogsten. Het wordt de "manwortel" genoemd, omdat zijn vorm vaak lijkt op die van een rechtopstaande man en meestal 3 tot 8 centimeter lang is. Naarmate de wortel ouder wordt, vertakt deze zich naar buiten en wordt de huid gegroefd met cirkels.

Verkeerde identiteit

Het Pennsylvania Department of Conservation and Natural Resources heeft vijf planten opgesomd die vaak worden verward met wilde Amerikaanse ginseng: valse sarsaparilla, wilde wingerd, dwerg ginseng, Jack-in-the-preekstoel en zwarte snakeroot. De Universiteit van Minnesota merkt op dat het familielid van ginseng, Amerikaanse spikenard, bijdraagt ​​aan de verwarring van juiste identificatie; Spikenards twee onderste blaadjes spruiten uit een lager punt op de stengel, terwijl ginseng-blaadjes allemaal op één centraal punt samenkomen. Wanneer u wilde planten probeert te identificeren, is het altijd handig om vertrouwd te raken met lookalikes.

Waarschuwingen

Als u van plan bent ginseng als een persoonlijk gezondheidssupplement te gebruiken, raadpleeg dan uw arts of kruidkundige --- Ginsengwortel is niet veilig voor gebruik bij bepaalde gezondheidsproblemen, zoals hoge bloeddruk. De waarde van Wild Ginseng heeft overmatig oogsten veroorzaakt; controleer de individuele staatswetten om ervoor te zorgen dat aan de voorschriften voor instandhouding en handel wordt voldaan voordat u deze plant oogst en / of verkoopt.


Bekijk de video: Why are some people left-handed? - Daniel M. Abrams (December 2021).