Beoordelingen

Wat doet vitamine B6?

Wat doet vitamine B6?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Vitamine B6 is een van de B-complexvitaminen. Het is een essentiële voedingsstof die we uit onze voeding of voedingssupplementen moeten halen. Vitamine B6 is belangrijk voor het metabolisme van al het voedsel dat we eten en ondersteunt de gezondheid van het hart en het cardiovasculaire systeem, evenals de hersenen en het zenuwstelsel.

Functie

Vitamine B6 is vereist voor de afbraak en het gebruik van al het voedsel - eiwit, koolhydraten en vet - dat we eten. Vitamine B6 is vereist voor de vorming van veel neurotransmitters - de chemicaliën die onze hersenen gebruiken om berichten door het lichaam te sturen - inclusief serotonine en gamma-aminoboterzuur of GABA. Lage niveaus van serotonine en GABA worden geassocieerd met depressie en angst. Vitamine B6 helpt ook bij het verlichten van sommige symptomen van premenstrueel syndroom, zoals depressie en vermoeidheid. Vitamine B6 is vereist voor de omzetting van homocysteïne in cysteïne in het lichaam (samen met folaat en vitamine B12). Hoge homocysteïne niveaus worden geassocieerd met een verhoogd risico op hartaandoeningen, evenals depressie. Bij het verlagen van het homocysteïnegehalte in het lichaam speelt vitamine B6 een belangrijke rol bij het verminderen van het risico op hartaandoeningen.

Soorten

Vitamine B6 is te vinden in voedingsmiddelen zoals lever, vlees, vis, granen, sojabonen, walnoten en noncitrusvruchten, en in verschillende vormen. Pyridoxine is de vorm van vitamine B6 die vooral voorkomt in plantaardig voedsel en voedingssupplementen. Vlees, vis en gevogelte bevatten B6 in pyridoxal- en pyridoxamine-vormen. Vitamine B6 wordt het best opgenomen en gebruikt wanneer het wordt ingenomen in de vorm van een voedingssupplement, omdat ongeveer 50 procent van het voedselgehalte van B6 verloren gaat tijdens het koken en verwerken.

Overwegingen

Vitamine B2 en magnesium zijn nodig om vitamine B6 in zijn actieve vorm in het lichaam te metaboliseren. Vitamine B12 en foliumzuur zijn ook vereist voor de omzetting van homocysteïne in cysteïne, dus vitamine B6 moet ook met deze voedingsstoffen worden ingenomen voor ondersteuning van het cardiovasculaire en zenuwstelsel.

Preventie / Solution

Neem dagelijks 25 mg vitamine B6 om uw hart, hersenen en zenuwstelsel te ondersteunen, evenals de algehele gezondheid. Zorg ervoor dat vitamine B6 wordt ingenomen als onderdeel van een uitgebreide multivitamine-minerale formule of ten minste als onderdeel van een B-complex product, omdat het andere voedingsstoffen vereist om het meest effectief te zijn. Om de symptomen van pms te verlichten, neemt u dagelijks 100 mg vitamine B6 in de vorm van pyridoxaal fosfaat.

Waarschuwing

Overmaat vitamine B6 in de pyridoxinevorm kan leiden tot zenuwstoornissen die symptomen van tintelingen, gevoelloosheid of pijn kunnen veroorzaken. Neem dagelijks niet meer dan 100 mg vitamine B6 op lange termijn, tenzij het zich in de pyridoxale fosfaatvorm bevindt en alleen na overleg met uw arts. Vitamine B6 kan interfereren met medicijnen die worden gebruikt om de ziekte van Parkinson te behandelen, zoals levodopa. Andere Parkinson-medicijnen, waaronder carbidopa, kunnen vitamine B6-niveaus in het lichaam uitputten, evenals orale anticonceptiva. Praat met uw arts over uw behoefte aan extra vitamine B6-supplementen of over het verminderen van uw B6-inname als u geneesmiddelen op recept gebruikt.


Bekijk de video: Consumentenbond: boycot vitaminepillen met teveel B6 (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Tojashura

  Los thema

 2. Egeslic

  Ik accepteer het met plezier. De vraag is interessant, ik zal ook deelnemen aan de discussie. Samen kunnen we op het juiste antwoord komen. Ik ben er zeker van.

 3. Lawe

  Het is waar! Ik denk dat dit een heel ander concept is. Volledig met haar eens.

 4. Poul

  Ooo-oo-oo je geeft! Klas!

 5. Othmann

  Bravo, je nuttige idee

 6. Burhbank

  Nu is alles duidelijk, hartelijk dank voor uw hulp in deze kwestie. Hoe kan ik je bedanken?Schrijf een bericht