Beoordelingen

Hoe zich te ontdoen van gezwollen, gezwollen handen


Gezwollen en gezwollen handen kunnen het gevolg zijn van het eten van een zoute maaltijd of van een ernstige medische aandoening. Wanneer zwelling optreedt, kunnen de vingers en handen mollig lijken en pijnlijk aanvoelen. De wallen kunnen het eerste optreden wanneer u uit bed komt of na een lange dag van opstaan. Normaal zal de zwelling afnemen naarmate de dag vordert of na een rustdag na een dag werken. Als de zwelling en wallen niet verdwijnen en meerdere dagen aanhouden, raadpleeg dan uw arts om te zien of er een onderliggende medische aandoening is.

Massage therapie

Wanneer zwelling in de handen optreedt, is dit normaal gesproken door overtollig water dat in het lichaam is gevangen. Massage maakt de vloeistof los zodat deze kan reizen en uit het lichaam kan worden verwijderd. Zachte en langzame massage van de handen en vingers zal ook helpen bij de pijn veroorzaakt door de zwelling. Handcrème helpt bij de massage.

Lagere natrium in het dieet

Velen van ons weten niet hoeveel zout er in het voedsel zit dat we eten. Bewerkte voedingsmiddelen bevatten een hoog natriumgehalte, waardoor vocht in het lichaam kan worden opgebouwd. Na een zoute maaltijd kunt u de wallen in uw handen voelen ontwikkelen. Natrium in uw maaltijden wordt verminderd door meer vers fruit en groenten te eten en ingeblikte goederen te kopen met een lager natriumgehalte.

Hef armen en handen op

Het opheffen van de armen en handen boven het hart zorgt voor een betere bloedsomloop, waardoor de vloeistof weg van de ledematen wordt verplaatst. Wanneer de handen boven het hart zijn, kan de vloeistof wegvloeien. Normaal gesproken heft een persoon met gezwollen enkels en voeten zijn benen op voor verlichting. Als u de handen boven het hart houdt, geeft u hetzelfde reliëf.

Compressiehandschoenen

Net als compressieslang voor de benen, verminderen compressiehandschoenen wallen door een constante druk op uw handen te houden. Het dragen van de handschoenen 's nachts kan voorkomen dat u wakker wordt met gezwollen handen; het dragen overdag helpt als het soort werk je handen doet zwellen.

Handoefeningen

Oefeningen met apparatuur waarmee de handen hun spieren kunnen laten werken, kunnen ook wallen verminderen. Knijpapparaten bieden het soort beweging dat nodig is om zowel de handen als de vingers te laten werken, waardoor opgebouwde vloeistof vrijkomt zodat deze uit het lichaam kan worden getransporteerd. Deze apparaten kunnen helpen als ze 's morgens en' s avonds een paar minuten aan elke hand worden gebruikt.

Raadpleeg uw arts

Gezwollen handen kunnen ook een teken zijn van een onderliggend medisch probleem, zoals hartaandoeningen. Als bloedvaten naar het hart verstopt raken, kan dit de normale bloedstroom verminderen, wat op zijn beurt leidt tot overmatige vochtophoping in het lichaam. Als u geen verlichting kunt vinden voor uw gezwollen handen en andere lichaamsdelen ook vocht vasthouden, raadpleeg dan uw arts om de oorzaak te achterhalen.


Bekijk de video: De beste manier om gezwollen voeten te behandelen (December 2021).