Beoordelingen

Hoe zich te ontdoen van striae pijn


Striae, medisch bekend als striae, onthullen zichzelf in de vorm van parallelle strepen en of lijnen. Ze zijn meestal rood of paars van kleur en worden veroorzaakt door snelle groei, zoals tijdens de zwangerschap, puberteit en obesitas. De huid bevat van nature collageen en elastine, wat zorgt voor elasticiteit, maar striae ontstaan ​​wanneer de productie van collageen-elastine niet kan concurreren met de groeisnelheid. Veel voorkomende locaties voor striae zijn de buik, borsten, heupen, dijen en billen. Een pijnlijk brandend of jeukend gevoel gaat vaak gepaard met het strekken van de huid. Door krassen kunnen de markeringen openbreken en de pijn toenemen.

Wrijf hydrocortison crème op de huid waar zich nieuwe striae vormen en de huid jeukt. Striae onthullen zichzelf eerst als een rood, jeukende gebied voordat er lijnen zichtbaar zijn.

Herstel het vocht door minstens twee keer per dag cacaoboter op de getroffen gebieden aan te brengen. Cacaoboter is een veel voorkomende zwangerschapsbehandeling die wordt gebruikt door zwangere vrouwen, maar u moet ervoor zorgen dat het product dat u gebruikt geen toegevoegde geuren heeft die uw huid kunnen verbranden.

Kalmeer de pijn door een aloë vera-product rechtstreeks op de striae aan te brengen. Aloë vera heeft een verkoelend effect dat de brandende en jeukende striae pijn kan verlichten.

Bevorder genezing door een royale hoeveelheid vitamine E-olie over het getroffen gebied te wrijven. Vitamine E wordt vaak gebruikt om het uiterlijk van littekens te verminderen, en aangezien striae in wezen een soort litteken zijn, is dit een ideale behandeling.

Voorkom het verschijnen van striae door elke dag een vochtinbrengende crème met collageen en elastiek te gebruiken. Dit helpt de elasticiteit van de huid te vergroten, zodat deze kan strekken zonder de striae te scheuren en te produceren.

Raadpleeg uw arts over een voorgeschreven striae-behandeling, zoals een plaatselijke zalf om u te helpen met de pijn. Veel van deze crèmes zijn niet veilig voor gebruik door zwangere vrouwen, dus als je zwanger bent, moet je wachten tot na de bevalling om met dit type behandeling te beginnen.

Tip

  • Vermijd krassen op de huid als u een striae vermoedt, omdat u de striae veroorzaakt door de huid te scheuren, wat pijnlijker kan zijn dan alleen de jeuk.


Bekijk de video: 21 SLIMME HACKS DIE JE LEVEN ZULLEN VERANDEREN (December 2021).