Beoordelingen

Soorten armbanden

Soorten armbanden


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een armband is een verband dat wordt gebruikt om een ​​gewond gewricht te ondersteunen. Doorgaans worden slings gebruikt wanneer een gewricht is beschadigd, ontwricht of gewond door een operatie. De sling houdt de gewonde arm of schouder onbeweeglijk zodat spieren, botten en pezen tijd hebben om te genezen. Drie basistypen stroppen worden gebruikt voor arm- en schouderblessures.

Over stroppen

De meest effectieve tilbanden zijn meestal gemaakt van een stuk driehoekig katoenen verband. Je vindt deze pleisters in de meeste EHBO-koffers. In een noodgeval kunnen stroppen worden gemaakt van materialen zoals een riem of een kledingstuk. In eerstehulpsituaties waarbij de omvang of het type letsel onbekend is, kunnen slings worden gebruikt om de arm tijdelijk te immobiliseren om verergering van het letsel te voorkomen en enige verlichting van ongemak te bieden. Bij het aanbrengen van een tilband is het belangrijk om te zorgen voor een goede circulatie in de ondersteunde arm. Als u de pols aan de pols controleert of een vingernagel knijpt om naar kleurverandering in het nagelbed te zoeken, weet u of de sling moet worden gewijzigd.

Standaard armband

De standaard armsling is bedoeld voor verwondingen aan de onderarm, zoals fracturen of verstuikingen. Het ondersteunt de onderarm zodat deze ongeveer evenwijdig aan de grond rust, met de pols hoger dan de elleboog. Het wordt over de schouder geslingerd aan de niet-beschadigde kant van het lichaam en vastgebonden om het op zijn plaats te houden.

Verhoogde of schouderband

Slings worden ook gebruikt om de schouder te ondersteunen bij een blessure. Net als andere soorten tilbanden, is een schouder of verhoogde tilband gemaakt van een driehoekig stuk stof. De arm wordt zo geplaatst dat het bovenste punt van de driehoek zich bij de elleboog bevindt en de pols rust tussen de andere twee punten, die vervolgens naar boven worden gebracht en achter de nek worden vastgebonden. Er zijn variaties in de schouderband, afhankelijk van de benodigde immobiliteit, maar ze zijn allemaal ontworpen om de schouderbeweging te beperken terwijl het letsel geneest.

Slinger met kraag en manchet

De halsband-en-manchet sling wordt gebruikt bij letsel aan de bovenarm of in het geval van een vermoedelijk ontwricht sleutelbeen of wanneer een standaardverband niet beschikbaar is. De elleboog hangt op natuurlijke wijze aan de zijkant van het lichaam en de hand van de gewonde arm strekt zich uit tot de niet-gewonde schouder. Een strook stof of een riem is om de pols van de gewonde arm gewikkeld en de uiteinden zijn om de nek en das gewikkeld. De arm hangt comfortabel met een slinger met kraag en manchet en is niet volledig onbeweeglijk. Als extra ondersteuning nodig is, kunnen verbanden of wraps worden aangebracht rond het lichaam en de bovenarm om de arm stevig op de borst te houden.


Bekijk de video: DIY. 5 MAKKELIJKE EN SNELLE VRIENDSCHAPS ARMBANDEN. CRAFTMAMA (Mei 2022).