Beoordelingen

Huidschimmel


Huidschimmel is een infectie die het resultaat is van een schimmelorganisme dat leeft van een eiwit dat in de huid wordt aangetroffen, keratine genaamd. Schimmelinfecties komen vaak voor en zijn grofweg verdeeld in twee groepen - dermatofytinfecties en schimmelinfecties. Dermatofyten veroorzaken huidschimmel.

Dermatofyt infecties

Deze infecties komen veel voor en komen op een bepaald punt in hun leven voor bij maximaal twee op de tien mensen. Dermatophyte is de naam die wordt gegeven aan de drie soorten schimmels die voet-, ringworm- en nagel- en haarinfecties veroorzaken. De meeste van deze infecties zijn te wijten aan een combinatie van de schimmel en bacteriën die in zweet op kleding kunnen broeden.

Symptomen

De symptomen van huidschimmel variëren tussen infecties, maar hebben normaal gesproken betrekking op jeukende huid. De meeste zullen huiduitslag veroorzaken, die er rood uit kan zien of op een droge huid kan lijken. Haarinfecties kunnen huiduitslag en haaruitval veroorzaken.

Preventie van huidschimmel

Huidschimmels worden gevangen door contact met iemand of iets dat al is geïnfecteerd, dus deel geen handdoeken en draag altijd sandalen naast het zwembad. Draag loszittende kleding gemaakt van natuurlijke vezels om de huid te laten ademen. Wissel regelmatig schoenen af ​​zodat ze de tijd hebben om uit te drogen.

Behandeling

Het behandelen van huidschimmel is eenvoudig. Het gaat normaal gesproken om antischimmelbehandelingen die rechtstreeks op de geïnfecteerde huid worden aangebracht. Ze zijn normaal gesproken in een crème- of lotionvorm. In de meeste gevallen is overleg met een arts niet nodig en kunnen de remedies zonder recept worden gekocht. Als vrij verkrijgbare middelen onvoldoende zijn, kan een arts tabletten voorschrijven om de infectie te verwijderen.


Bekijk de video: Bestrijd huidschimmel met deze huismiddeltjes (November 2021).