Beoordelingen

Wat zijn de behandelingen voor drijvende oorkristallen?


Wanneer kleine calciumcarbonaatkristallen in het binnenoor afbreken vanwege hoofdtrauma, een koude of ouderdom, kunnen de objecten rondzweven in oorvocht en soms goedaardige paroxysmale positionele duizeligheid (BPPV) veroorzaken. Degenen die aan deze aandoening lijden, kunnen extreme duizeligheid, misselijkheid en braken ervaren. Er zijn echter chirurgische en niet-chirurgische opties beschikbaar om BPPV te behandelen.

Slaap positie

BPPV zal meestal binnen enkele weken vanzelf verdwijnen, maar totdat het verdwijnt, kan een persoon die eraan lijdt de symptomen helpen voorkomen door niet op de aangedane zijde te gaan liggen.

De manoeuvres van Epley en Semont

Een patiënt met BPPV kan verlichting vinden na het uitvoeren van speciale manoeuvres met behulp van haar arts. De Epley-manoeuvre omvat het achter elkaar verplaatsen van het hoofd in vier verschillende posities. Met de Semont-manoeuvre wordt een liggende patiënt zeer snel van de ene naar de andere kant verplaatst. Na beide procedures moet de patiënt 48 uur plat liggen. Een onderzoek van het San Diego Medical Center van de Universiteit van Californië heeft aangetoond dat 75 procent van de mensen die de manoeuvres uitvoeren genezen zijn van BPPV.

De zenuw snijden

Als manoeuvreertechnieken niet effectief zijn bij het verlichten van de BPPV van een patiënt, kan een chirurgische procedure, singuliere neurectomie, het antwoord zijn. Enkelvoudige neurectomie, ook bekend als posterieure ampullaire zenuwsectie, omvat het snijden van de zenuw in het oor dat de calciumkristallen irriteren. Bij sommige patiënten bevindt de zenuw zich echter op een krappe plek en is deze moeilijk te snijden. Duizeligheid, gehoorverlies en oorsuizen, of oorsuizen, kunnen het eindresultaat van deze operatie zijn.

Achterste kanaalplugprocedure

Deze chirurgische procedure omvat het maken van een incisie achter het oor en het inpakken van de gehoorgang met weefsel om te voorkomen dat de kristallen in de gehoorgang rondzweven. De patiënt die deze operatie ondergaat, ervaart meestal weken daarna zwelling en gehoorverlies, maar in de meeste gevallen genezen BPPV-symptomen.


Bekijk de video: Wat zijn de nadelen van TIL-behandeling? (December 2021).