Beoordelingen

Hoe geneest een Supraspinatus pees zichzelf?


De supraspinatus-pees is een van de vier pezen die de rotatormanchet aan de bovenkant van het armbot en het schoudergewricht vormen. Soms kan de supraspinatus-pees, die onder het schouderblad ligt, ontstoken raken (peesontsteking), waardoor het moeilijk wordt om comfortabel tussen botten te passeren. De supraspinatus kan uiteindelijk vanzelf genezen met de juiste behandeling.

Betekenis

Zonder de juiste behandeling riskeert een persoon een ernstige scheuring van de supraspinatus-pees, wat een operatie kan vereisen. Om een ‚Äč‚Äčernstige traan te voorkomen, begint de behandeling meestal met rust. Een schouderbrace kan helpen de schouder te immobiliseren en verder letsel te voorkomen, volgens SportsInjuryClinic.com.

Soorten behandelingen

IJspakketten moeten gedurende de eerste 48 uur met tussenpozen van 15 minuten worden aangebracht. U moet het ijspak elke twee uur gedurende de dag rechtstreeks op het letsel aanbrengen.

Andere soorten behandelingen

Ontstekingsremmende medicijnen zoals ibuprofen en naproxen kunnen ontstekingen en zwellingen in de supraspinatus-pees helpen verminderen. Deze medicijnen kunnen indien nodig om de vier tot zes uur worden gebruikt.

Effecten van Oefening

Nadat de ontsteking en pijn zijn verdwenen, kunnen rek- en krachtopbouwende oefeningen de flexibiliteit en stabiliteit in de rotatormanchet en supraspinatus-pees helpen vergroten. Na verloop van tijd zal de supraspinatus niet langer bekneld raken tussen de arm- en schouderbotten. Het zal geleidelijk vanzelf genezen.

Tijdsspanne

De tijd die het duurt voordat een supraspinatus-traan of peesontsteking geneest, is sterk afhankelijk van de leeftijd van een persoon, de ernst van de ontsteking of traan en de omvang van de behandeling. Over het algemeen kan een supraspinatus-pees binnen twee tot 12 weken volledig worden genezen.


Bekijk de video: Sportletsel Van Schouderpees - Niet-Chirurgische Behandeling Met Prolotherapie Injecties. (December 2021).