Beoordelingen

Sappen die urinezuur verminderen


Het hebben van hoge niveaus van urinezuur, een afvalproduct in uw lichaam, verhoogt het risico op jicht - een pijnlijke en complexe vorm van artritis. Dieet speelt een rol bij het beheersen van jicht, en sommige sappen kunnen urinezuur verminderen en helpen het risico op jichtaanvallen te verminderen - althans op basis van zeer voorlopig bewijs. Overleg met uw arts voordat u wijzigingen in uw dieet aanbrengt om uw jichtsymptomen te helpen beheersen, vooral als u medicijnen tegen jicht of een onderliggende gezondheidstoestand gebruikt.

Urinezuur en jicht

De meeste mensen hoeven zich geen zorgen te maken over urinezuur, maar het is voor sommigen een probleem. Jicht treedt op wanneer urinezuur zich in uw lichaam ophoopt tot het punt dat zich kristallen in uw gewrichten vormen. Het resultaat is pijnlijke gewrichtsontsteking, meestal aan de basis van je grote teen. Het kan andere gewrichten aantasten, zoals uw knieën, vingers, polsen, ellebogen en enkels. Infectie, chirurgie, bepaalde medicijnen, teveel alcohol drinken of teveel voedsel eten kan jicht veroorzaken, en een familiegeschiedenis van jicht verhoogt ook uw risico.

Scherp Kersensap

Scherp kersensap kan urinezuurspiegels verlagen, volgens een studie van het FASEB-tijdschrift dat in april 2011 werd gepubliceerd. In de studie dronken deelnemers vier ons 100 gram scherp kersensap gedurende vier weken. Het sap veroorzaakte een reductie van 20 procent urinezuur bij 70 procent van de deelnemers. Het toevoegen van kersen aan uw dieet kan de symptomen van jicht verminderen, volgens een van de weinige onderzoeken om fruit te evalueren voor het verbeteren van jicht. Het eten van kersen gedurende een periode van twee dagen veroorzaakte een vermindering van 35 procent in jichtaanvallen, volgens een studie die werd gerapporteerd in de december-editie van het tijdschrift Arthritis and Rheumatology.

Cranberry sap

Het Journal of Urology publiceerde in augustus 2005 een studie waarin werd vastgesteld dat cranberrysap urinezuur vermindert. De experimentgroep omvatte echter slechts 12 deelnemers, dus grotere studies zijn nodig. Bovendien dronken de deelnemers dagelijks 1 liter cranberrysap - ongeveer vier glazen van 8 ounce - wat voor de meeste mensen misschien niet praktisch is. Omdat de deelnemers geen jicht hadden, is het moeilijk om te weten of cranberrysap hetzelfde effect zou hebben op mensen met jicht.

Effectiviteit van andere sappen

Onderzoekers hebben het potentieel van andere veel voorkomende sappen onderzocht om het urinezuurgehalte met beperkt succes te verlagen. Sinaasappelsap lijkt urinezuur te verlagen, volgens een studie gepubliceerd in het novembernummer van de Clinical Journal van de American Society of Nephrology. Net als de andere onderzoeken was deze klein - bestaande uit slechts 13 vrijwilligers - en omvatte geen volwassenen met jicht, dus sinaasappelsap zou alleen in sommige gevallen kunnen helpen.


Bekijk de video: Urinezuur natuurlijk verminderen (December 2021).