Info

De voordelen van gewogen pullups


Je zult niet veel mensen zien die gewogen pullups uitvoeren in de gemiddelde commerciële sportschool en om een ​​goede reden - ze zijn serieus moeilijk. Alleen lichaamsgewicht pullups kunnen uitdagend genoeg zijn, maar voeg er gewicht aan toe, hetzij met een gewichtsplaat op een duikriem, een halter tussen je voeten of door een gewogen vest te dragen, en je hebt een uiterst effectieve oefening voor het opbouwen van spiermassa en toenemende kracht.

Spieren werkten

Het belangrijkste spiergewogen pullups-doel is de latissimus dorsi-spier in je rug die loopt van je oksel tot je taille, maar ze raken ook je biceps en onderarmen, de rhomboids en trapezius in het midden van je bovenrug en je buik en kern. Wanneer ze worden gestimuleerd, breken deze spiervezels af tijdens de training en worden ze na een voldoende rust nog groter, waardoor gewogen pullups een fantastische oefening zijn voor het vergroten van uw rug en armen.

Sterkte

Als je bekwaam bent in het uitvoeren van lichaamsgewicht pullups, is de kans groot dat je zonder al te veel moeite sets van 12 tot 15 herhalingen of zelfs meer kunt doen. Extra herhalingen toevoegen om ze harder te maken is prima, maar het maakt de oefening meer een gespierd uithoudingsvermogen. Door gewicht toe te voegen, worden pullups echter weer een krachtoefening. Je krijgt de beste krachtwinsten bij het uitvoeren van zware sets van één tot vijf herhalingen, beweert bodybuilder en voedingswetenschapper Dr. Layne Norton. Zware sets met weinig rep activeren alle soorten spiervezels, wat leidt tot grotere krachttoename.

Verscheidenheid

Zelfs de meest toegewijde trainers kunnen merken dat trainen soms vervelend wordt, dus het toevoegen van nieuwe oefeningen kan je enthousiasme doen ontbranden. Als je je lichaamsgewicht verveelt, dan voelt de gewogen variëteit als een hele nieuwe oefening en geeft je ook een nieuwe uitdaging.

Drop Sets

Drop-sets omvatten het uitvoeren van een set op mislukking, vervolgens het gewicht met 10 tot 50 procent verlagen en zoveel herhalingen doen als je kunt. Drop sets zijn een zeer effectieve spieropbouwende trainingstechniek, schrijft Tom Venuto, bodybuilder en auteur van "The Body Fat Solution". Door je pullups met gewicht te doen, kun je drop-sets doen. De beste manier om dit te doen is om een ​​halter tussen je voeten te houden en je set te doen, dan een partner de halter te laten nemen en onmiddellijk zoveel herhalingen te doen als je kunt met alleen je lichaamsgewicht, adviseert trainer Charles Poliquin, auteur van " Grotere, sterkere armen. "