Beoordelingen

Left Frontoparietal Functions in the Brain


Het menselijk brein is verdeeld in vier externe secties of lobben: frontale, pariëtale, occipitale en temporele. Aanvullende classificatie van de rechter en linker hemisferen verdeelt de hersenen in tweeën. Elk deel van de hersenen, inclusief het linker frontopariëtale gebied, heeft een specifieke functie.

Frontale kwab

De frontale kwab is verantwoordelijk voor redeneren, plannen, emotiebeheersing en persoonlijkheid. Een deel van de linker frontale kwab helpt je gedachten in woorden om te zetten.

Pariëtale kwab

De pariëtale lob beheert zintuiglijke waarnemingen, helpt u auditieve en visuele signalen te begrijpen door ze te verbinden met uw geheugen en geeft u de mogelijkheid om gesproken en geschreven taal te begrijpen.

Frontopariëtale regio

Het frontopariëtale gebied is het deel van de hersenen waar de frontale en pariëtale lobben elkaar ontmoeten.

Linker wandkwab

De linkerkant van de pariëtale lob bepaalt het vermogen om te schrijven, wiskunde te doen, gesproken en geschreven taal te begrijpen en objecten normaal waar te nemen.

Linker frontopariëtale regio

Het linker frontopariëtale gebied is het gedeelte van de linker frontale en pariëtale lobben die elkaar overlappen. Wanneer hersenactiviteit tussen lobben bestaat, wordt dit "overspraak" genoemd. Volgens een experiment van Daniel Weissman van de Universiteit van Michigan, Ann Arbor, heeft een netwerk van weefsel langs de randen van de frontale en pariëtale lobben aandacht, besluitvorming en intelligentie, meldt New Scientist.


Bekijk de video: 066 The Anatomy and Function of the Parietal Lobe (December 2021).