Beoordelingen

Hoe maak je een schouder Immobilizer Sling


Een schouder pijn doen of ontwrichten kan erg pijnlijk zijn. Omdat het ook heel moeilijk is om te immobiliseren met een cast, worden veel gewonde schouders in slings gezet. U kunt de patiënt comfortabel houden en in de richting van een snel herstel, door het zelf op een goedkope manier te doen met pleisters in slechts enkele minuten tijd.

Maak je sling

Plaats het elastische verband 2 tot 3 inch onder de schouder in het midden van de buitenkant van de gewonde arm.

Wikkel het verband twee keer onder de arm, in de richting van de rug. Als u bijvoorbeeld op de rechterarm focust, wikkelt u zich naar links en vice versa. Door het verband twee keer in te pakken, blijft het verband op zijn plaats.

Wikkel het verband over de rug en onder de andere arm. Ga door met wikkelen over de borst en kom over de bovenkant van de gewonde schouder.

Bevestig indien nodig extra pleisters om het wikkelproces te voltooien.

Ga door met het omwikkelen van het verband vanaf de bovenkant van de schouder, rond de rug, onder de arm, over de borst en uiteindelijk rond de gewonde arm net boven de elleboog.

Breng het verband weer naar achteren en onder de andere arm en zet het vast met verbandmiddelen onder de arm of over de borst.

Tip

  • Zoek medische hulp als de pijn aanhoudt.


Bekijk de video: Instructie voor het gebruik van de schouderbrace (December 2021).