Beoordelingen

Droge gebarsten voeten genezen


Droge, gebarsten voeten kunnen zowel pijnlijk als onaantrekkelijk zijn. Als je voeten hebt gebarsten, is de huid daar erg droog. In sommige gevallen kunnen droge, gebarsten voeten zelfs bloeden. Scheuren zijn meestal aanwezig tussen de tenen en rond de hiel op droge voeten. U moet stappen ondernemen om het vocht in uw voeten te herstellen om de symptomen te corrigeren. U kunt hiervoor verschillende methoden gebruiken. Met een beetje toewijding en zorg kunt u droge, gebarsten voeten effectief genezen.

Wrijf Shea of ​​cacaoboter op je voeten. Deze natuurlijke boter is diep hydraterend en helpt droge, gebarsten huid aan je voeten te elimineren. U vindt beide boters in de meeste natuurlijke winkels en drogisterijen.

Prik vitamine E-capsules door en verdeel de inhoud over uw voeten. Vitamine E is essentieel voor de gezondheid van de huid en kan een droge, gebarsten huid herstellen.

Breng voetcrème of lotion aan op je voeten. Deze producten zijn verkrijgbaar in de meeste drogisterijen. Ze bevatten vaak paraffine die de huid beschermt tegen schade en er vocht in vasthoudt.

Scrub je voeten. Extreem droge plekken op je voeten kunnen worden verwijderd via scrubben. Gebruik een bodyscrub, luffa of puimsteen om deze dode huid te verwijderen. Voor het beste resultaat, laat je voeten vijf tot 10 minuten in warm water weken voordat je ze scrubt, omdat dit de huid zacht maakt.

Bedek je voeten met vaseline. Trek een paar schone, witte sokken aan en laat de vaseline enkele uren op je voeten werken. Het zal uw droge, gebarsten huid verzachten en helpen het te repareren.

Draag dagelijks comfortabele, ondersteunende schoenen. Schoenen die slecht passen of uw voeten irriteren, zetten bepaalde delen ongedaan, vaak leidend tot een droge, gebarsten huid.

Tip

  • Drink veel water om de huid gehydrateerd te houden.

Tip

  • Gebruik geen producten op uw voeten die alcohol bevatten. Ze zullen de huid uitdrogen.


Bekijk de video: 6 manieren om droge, gebarsten hielen te behandelen (December 2021).