Beoordelingen

Hoe eczeem op oogleden te behandelen

Hoe eczeem op oogleden te behandelen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Eczeem is een ontsteking van de opperhuid die een breed scala van huidaandoeningen kan beschrijven. Het is meestal een droge uitslag die wordt gekenmerkt door symptomen zoals roodheid, zwelling, schilfering, barsten en bloedingen. Eczeem op de oogleden is vooral irritant omdat dit gebied zo gevoelig is. Eczeem op de oogleden wordt meestal behandeld met anti-jeukmedicatie en ondersteunende maatregelen.

Gebruik steroïde crèmes. De jeuk veroorzaakt door eczeem is over het algemeen effectief met steroïde crèmes, ongeacht het getroffen gebied. Deze crèmes hebben echter nadelige effecten en zijn vooral niet geschikt voor langdurig gebruik op de oogleden, omdat ze fijne rimpels kunnen veroorzaken.

Voer specifieke maatregelen uit voor eczeem op de oogleden om verdere irritatie van dit gevoelige gebied te voorkomen. Onthoud van het aanbrengen van make-up rond de ogen en was uw gezicht met milde, ongeparfumeerde zeep. Vermijd blootstelling aan hitte en stof. Sommige mensen kunnen baat hebben bij het dragen van een bril in plaats van contactlenzen.

Gebruik immunosuppressiva voor ernstige gevallen van eczeem. Een arts kan medicijnen voorschrijven die het immuunsysteem onderdrukken wanneer eczeem niet reageert op andere vormen van behandeling. Immunosuppressiva zoals prednison kunnen uw eczeem dramatisch verbeteren, maar ze hebben ook tal van en ernstige bijwerkingen.

Breng moisturizers aan op de oogleden. Eczeem wordt vaak verergerd door een droge huid, en hydraterende is een belangrijke zelfzorgbehandeling voor eczeem. Gebruik dikkere verzachtende middelen zoals Balneum en Oilatum voor een droge, schilferige huid veroorzaakt door eczeem.

Vermijd voedingsmiddelen die eczeem kunnen veroorzaken. Sommige gevallen van eczeem kunnen worden veroorzaakt door allergieën voor voedingsmiddelen zoals koffie, eieren, maïs, noten, sojaproducten en tarwe. Deze aanpak voor de behandeling van eczeem bevindt zich echter nog in de experimentele fase.


Bekijk de video: Oogontsteking - Zelfzorg (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Grolabar

  Gefeliciteerd, deze gedachte raakte je trouwens

 2. Kagabei

  Het is interessant. Vertel het me alsjeblieft - waar kan ik meer informatie over dit onderwerp vinden?

 3. Alexander

  If you don't like it, don't read it!

 4. Ambros

  Naar mijn mening is het een interessante vraag, ik zal deelnemen aan de discussie.

 5. Elder

  Wat een geweldige zin

 6. Fauk

  Granted, very funny opinionSchrijf een bericht