Beoordelingen

Hoe een pessarium in te voegen


Een pessarium wordt gebruikt voor gynaecologische aandoeningen die een verzakte blaas en stress-urine-incontinentie kunnen omvatten. Een pessarium kan worden gebruikt om uw baarmoeder te ondersteunen. U moet een pessarium plaatsen om veilig op zijn plaats te blijven. Dit zorgt ervoor dat het apparaat niet uitvalt wanneer u actief bent.

Reinig uw handen met zeep en water. Droog uw handen voordat u uw pessarium inbrengt.

Haal uw pessarium uit de verpakking. Pak je pessarium vast en vouw het dubbel. Breng een kleine hoeveelheid smeermiddel aan op het pessarium.

Ontspan en ga op je bed liggen, met je knieën gebogen en benen gespreid. Breng je pessarium in, met het gebogen deel naar je vagina gericht. Plaats het pessarium zo ver mogelijk in uw vaginale kanaal.

Gebruik de applicator als deze bij uw pessarium is geleverd. Het pessarium moet in het gat van de applicator worden geplaatst. Laat de zuiger op de applicator los om het pessarium in uw vaginale kanaal te duwen.

Tip

 • Als u zich ongemakkelijk voelt bij het plaatsen van een pessarium, kan uw gynaecoloog het apparaat maandelijks voor u plaatsen en reinigen.

  Als je apparaat na plaatsing blijft wegglijden, wordt je fit voor een groter pessarium.

  Haal je pessarium eruit en maak het schoon volgens de instructies van je gynaecoloog.

Tip

 • Breng uw gynaecoloog op de hoogte als u ongemakkelijke sensaties ervaart zoals knijpen, branden of irritatie.

  Als u uw handen niet wast voordat u een pessarium heeft geplaatst, kunnen schadelijke bacteriën worden geïntroduceerd, wat kan leiden tot een baarmoederinfectie.

  Gebruik uw pessarium niet voorbij de vervaldatum.

  Vertel het uw gynaecoloog als u problemen heeft met plassen of stoelgang, omdat het apparaat mogelijk een obstructie heeft veroorzaakt.


Bekijk de video: Huisarts vertelt over verzakking en pessarium (December 2021).