Beoordelingen

Hoe rectale bloedingen en diarree te behandelen


Diarree gedurende meer dan drie dagen is een waarschuwingsteken om naar uw arts te gaan. Er zijn veel redenen waarom je ook bloed in je ontlasting kunt passeren of waarom je veegt en je wc-papier bloedig is. Om de beste behandeling voor zowel rectale bloedingen als diarree te krijgen, moet u uw arts raadplegen. Ernstige aandoeningen zoals de ziekte van Crohne omvatten bloedingen en diarree in hun symptomen.

Let op welke kleur bloed u passeert. Is het fel rood of bijna zwart? Als felrood, ga dan naar stap twee. Zo niet, ga dan naar stap drie.

Neem een ​​bad of douche om er zeker van te zijn dat het bloeden niet het gevolg is van aambeien (stapels) die oplaaien door je constant afvegen. Je voelt een vreselijke brand rond je rectum. Het bloed zou na het bad merkbaar minder moeten zijn. Een vrij verkrijgbare aambeiencrème kan helpen bij het bloeden. Als u geen pijn voelt, maar nog steeds helderrood bloed uit uw rectum heeft, dan heeft u mogelijk een interne aambei.

Let op als u andere symptomen heeft, zoals ernstige krampen, slijm in de ontlasting, koorts of duizeligheid. Als thuisbehandelingen of vrij verkrijgbare medicijnen voor diarree niet werken, moet u de arts raadplegen, zelfs als u geen andere symptomen heeft. Als u nog steeds bloedt en ouder bent dan 50 of als u weet dat iemand in uw familie ergens in zijn spijsverteringskanaal kanker heeft, neem dan zo snel mogelijk contact op met de arts.

Maak een lijst van alle medicijnen die u gebruikt en hun doseringen. Gebruik ook vitamines en supplementen, omdat deze soms botsen en irritatie van het spijsverteringskanaal kunnen veroorzaken, wat zowel rectale bloedingen als diarree veroorzaakt. Neem deze mee als u naar uw arts gaat.

Neem een ​​gastro-intestinale endoscopie voor het geval uw arts niet snel kan bepalen wat er mis is. Soms kunnen deze worden gedaan in het kantoor van een arts, maar meestal moet u voor deze test naar het ziekenhuis.

Tip

  • Wees eerlijk met uw arts over hoeveel u alcohol drinkt of recreatieve drugs gebruikt. Rectale bloedingen en losse ontlasting zijn een chronisch probleem bij alcoholisten en heroïnegebruikers. Ga naar uw arts als uw felrode bloed plotseling verandert in teerachtige losse ontlasting. Sommige voedingsmiddelen zoals bieten, bloedworst of zelfs voedsel met veel rode kleurstof kunnen uw ontlasting baksteenrood of donkerder maken. Zorg ervoor dat je veel water drinkt om gehydrateerde of uitgedunde sportdranken te blijven om te voorkomen dat je gevaarlijk uitdroogt.

Tip

  • Gebruik dit artikel niet in plaats van de diagnose van uw arts. Negeer deze symptomen niet. Ze gaan niet vanzelf weg en zijn vaak aanwijzingen voor een veel slechtere toestand.


Bekijk de video: ScientistWanted - Merle Stellingwerf (December 2021).