Beoordelingen

Effectief warmte op een wond aanbrengen


Effectief warmte op een wond aanbrengen. Veel huidwonden kunnen meestal profiteren van een passende toepassing van warmte op de gewonde of geïnfecteerde site. Hoewel het plaatsen van warmte op een wond eenvoudig lijkt, maken veel mensen veel voorkomende fouten die kunnen leiden tot slechte genezing of zelfs het bestaande trauma verbeteren. Warmte moet met zorg en begrip worden toegepast. Hier zijn enkele aanwijzingen.

Veel huidwonden zijn eenvoudige schaafwonden die oppervlakkig zijn en over het algemeen zelf kunnen worden behandeld. Voordat u zelfbehandeling uitvoert, moet u de huidwond echter zorgvuldig onderzoeken op overvloedige bloedingen, vreemde voorwerpen, extreme pijn, bewegingsbeperking van het getroffen gebied of ander verdacht trauma. Als u niet zeker weet of de wond al dan niet eenvoudig is, moet u onmiddellijk medische hulp inroepen.

Reinig het gewonde gebied voorzichtig om vuil of oppervlakkig vuil te verwijderen.

Plaats een warm (NIET broeiend) nat kompres op het gebied. Een eenvoudige manier om dit te bereiken is om een ​​schone doek nat te maken en deze redelijk goed uit te bellen en deze ongeveer 1 minuut in de magnetron te plaatsen. Wees zeer voorzichtig wanneer u de "geneste" doek uit de magnetron haalt, omdat deze waarschijnlijk veel heter zal zijn dan u verwacht. Schud de doek een paar seconden om hem af te koelen tot een acceptabele temperatuur.

Plaats een barrière tussen uw huid en het warme kompres. Een schone papieren handdoek zou mooi moeten werken. Dit voorkomt mogelijke directe brandwonden en helpt het getroffen gebied schoon te houden.

Warmte moet gedurende 5 minuten of meer worden toegepast (mogelijk moet u uw kompres meerdere keren opnieuw opwarmen om dit te bereiken) minstens drie tot vier keer per dag of zoals voorgeschreven door uw arts.

Herhaal dit zo vaak als nodig, samen met een frequente zelfbeoordeling van de wond en de voortgang van de genezing. Gebruik altijd een schone doek bij elke warme kompresapplicatie. Was de gebruikte kompressen in heet water in uw wasmachine met uw gebruikelijke wasmiddel om herinfectie te voorkomen of mogelijke besmetting door te geven aan anderen. (Ik heb het gevoel dat het altijd het beste is om kleurstoffen en geurvrije reinigingsmiddelen te gebruiken om de kans op het binnendringen van vreemde stoffen in uw lichaam te verminderen.)

Als uw oppervlakkige wond niet verbetert of erger wordt met zelfbehandeling, moet u zo snel mogelijk medische hulp inroepen.

Tip

  • Het aanbrengen van warmte op een oppervlakkige wond zal de nabijgelegen bloedvaten verwijden en de genezing bevorderen. Gebruik altijd een fysieke barrière zoals een papieren handdoek tussen het kompres en de huid.

Tip

  • Breng nooit direct een verwarmd kompres op de huid aan; dit kan extra letsel veroorzaken. Breng nooit verwarmde kompressen aan op de huid die is behandeld met plaatselijke medicatie, tenzij uw arts u dat heeft voorgeschreven. Warmte kan de absorptie van de medicinale crème verhogen, wat mogelijk niet gunstig is voor het genezingsproces. Dit artikel dient alleen ter informatie. Alleen een erkende zorgverlener kan een medische aandoening diagnosticeren en behandelen.


Bekijk de video: Waarom doet zout in een wonde zoveel pijn? (November 2021).