Beoordelingen

Hoe muggenbeten te vermijden


Sommige muggen bijten wel. Het soort dat "bijtende muggen" en "no-see-ums" wordt genoemd, kan een pijnlijke beet veroorzaken die langer duurt dan een muggenbeet om te genezen. Omdat ze klein zijn, kunnen muggen een lastiger tegenstander zijn dan andere bijtende bugs.

Gnatbeten vermijden met timing

Je kunt de hoeveelheid muggenbeten die je ontvangt verminderen door de tijd te beperken die je buiten doorbrengt wanneer muggen het meest actief zijn. Vermijd de favoriete momenten van de mug: schemering en dageraad. In warme klimaten, waar bijtende muggen een probleem zijn, ben je van plan om terug te zijn van je avondwandeling voordat de zon ondergaat en het vroeg tuinieren uit te stellen tot de zon goed op is.

Vermijd de muggenwijken. Gnats hebben water nodig om te broeden, dus ze komen vaker voor bij meren, rivieren en andere wateren. Kies een plek voor buitenactiviteiten die niet in de buurt van water liggen, zodat u geen muggenbeten krijgt.

Sluit je huis af. Als bijtende muggen uw leefruimte binnendringen, houd dan ramen gesloten of vervang de reguliere vensterafscherming - waar muggen dwars doorheen kunnen vliegen - door speciale fijnmazige afscherming die verkrijgbaar is in winkels voor thuislevering.

Zet het briesje harder. Gnats kunnen niet landen en bijten als het zelfs een beetje luchtig is, dus gebruik ventilatoren om de lucht in beweging te houden terwijl je op je veranda of terras bent.

Bescherm je huid tegen muggen. De meeste muggen kunnen niet door de stof heen bijten, dus houd je armen en benen bedekt, indien mogelijk. Gnats gaan echter graag voor gezicht, nek, handen, polsen en enkels; gebruik insectenwerend middel met DEET op die gebieden als je buiten bent tijdens muggenbijten. Vaseline, vooral het mentholated type, kan een effectieve barrière creëren die voorkomt dat muggen op je huid landen en bijten.

Tip

  • Gnat-soorten variëren in verschillende delen van het land; niet elke preventiemethode werkt op elk type mug, dus wees bereid om te experimenteren. Behandel muggenbeten door het gebied te wassen met desinfecterende zeep en vervolgens calaminelotion en / of een antihistaminelotion aan te brengen. Lotions die worden verkocht voor de behandeling van gifsumak bevatten vaak zowel calamine als antihistamine. Na de eerste dag, behandel de beten ook met een antiseptische zalf zoals Neosporin, omdat muggenbeten de neiging hebben geïnfecteerd te raken. Niet krabben!

Tip

  • Gebruik DEET niet als u gevoelig bent voor deze chemische stof; probeer in plaats daarvan vaseline als barrièrebeschermingsmethode.


Bekijk de video: Muggensteek? Dit is wat je het beste kan doen! (November 2021).