Beoordelingen

Epsom Salt Bath Voordelen


Veel mensen hebben gehoord dat het toevoegen van Epsom-zout aan badwater pijnlijke spieren verlicht en de genezing bevordert na trainingen, spierpijn of ander letsel. Helaas is er geen hard onderzoek om die beweringen te ondersteunen, volgens Paul Ingraham, de hoofdredacteur van de Science-Based Medicine-website. Als je je strikt aan de beschikbare wetenschappelijke gegevens houdt, is het enige voordeel van een Epsom-zoutbad dat sommige mensen genieten van de manier waarop hun badwater aanvoelt. Sommige mensen beschrijven het water als glad of zijdeachtig.

Niet-ondersteunde claims

Tal van websites prijzen de vermeende voordelen van Epsom-zouten, waaronder - niet verrassend - de Epsom Salt Council, die beweert dat een Epsom-zoutbad een 'populaire remedie' is om spierpijn te verlichten en zelfs blauwe plekken te vervagen. De raad beweert ook dat "Veel atleten Epsom-zout gebruiken als een natuurlijke remedie om hun lichaam te helpen sneller te herstellen." Wanneer u dergelijke claims leest, moet u er rekening mee houden dat zelfs als iets een 'populaire remedie' is die 'veel atleten gebruiken', dit niet hetzelfde is als zeggen dat wetenschappelijk is bewezen dat het iets doet. Bloodletting en exorcisme waren ooit ook "populaire remedies".

Geen kwaad als je het wilt gebruiken

In tegenstelling tot bloedvergieten en uitdrijving, zal het weken in een Epsom-zoutbad je echter geen pijn doen. De Epsom Salt Council beveelt aan om 2 kopjes Epsom-zout toe te voegen aan een bad van normale grootte. Of het Epsom-zout al dan niet spierpijn verlicht, veel mensen vinden de vochtige hitte van het weken in een bad rustgevend voor strakke spieren. In feite beveelt de Columbia University Medical Center-website vochtige hitte aan als thuisbehandeling voor strakke of spasmende spieren. Helaas, als het gaat om een ​​snellere hersteltijd voor de spieren van atleten, merkt Ingraham op dat er niets is gevonden om dat te doen.

Effecten op bloedchemie?

Epsom-zout is een andere naam voor het chemische magnesiumsulfaat. Rosemary Waring, een onderzoeker aan de Universiteit van Birmingham in het Verenigd Koninkrijk, deed een kleine studie met slechts 19 mensen om te onderzoeken of het weken in Epsom-zoutbaden het magnesium- of sulfaatgehalte in het bloed verhoogde. Ze merkte een aantal zeer kleine stijgingen op, wat suggereert dat weken in een bad je bloedchemie met een minuut kan beïnvloeden. Dit onderzoek is echter niet gepubliceerd of onderworpen aan peer review, noch is het gerepliceerd. Als de effecten waar zijn, zijn ze erg klein.

Gevaren van Epsom Salt

Hoewel weken in een Epsom-zoutbad onschadelijk genoeg is, is het potentieel gevaarlijk, zelfs levensbedreigend als iemand veel van deze chemische stof binnenkrijgt, bijvoorbeeld een kind dat het vindt en eet. Mensen die intern grote hoeveelheden Epsom-zouten hebben ingenomen, hetzij door accidentele vergiftiging, door het als een klysma te gebruiken, of zelfs gewoon door Epsom-zout als gorgeldrank te gebruiken, zijn af en toe overleden. Houd Epsom-zout buiten het bereik van iedereen die het ongepast zou kunnen gebruiken en zoek medische hulp als vergiftiging wordt vermoed.


Bekijk de video: Eczema Bath & Skin Moisturizing Tutorial: Salt, Bleach, Robathol Oil. (November 2021).