Beoordelingen

Hoe Surgitube buisvormig gaas op een vinger aan te brengen


Wonden aan vingers en andere cijfers zijn vaak moeilijk goed aan te kleden. Verbanden op deze lichaamsdelen moeten flexibel genoeg zijn om beweging mogelijk te maken en sterk genoeg om de wond te beschermen. Chirurgisch gaas wordt vaak aanbevolen voor deze gebieden, maar kan moeilijk zijn om de vingertop mee te wikkelen of te bedekken. Surgitube buisvormig gaas is ontworpen om een ​​vinger gemakkelijk te bedekken met zoveel lagen gaas als nodig en draai over het uiteinde van de vinger voor comfortabele wondbedekking.

Kies de juiste maat gaas. Volgens Derma Sciences komt Surgitube buisvormig gaas in maten variërend van 5/8-in. buisdiameter tot 7-in. buisdiameter. De 5/8-in. maat moet het beste passen voor kleine vingers, terwijl de 1-in. grootte is waarschijnlijk het beste voor grote vingers.

Snijd de juiste lengte gaas van de rol. Het gaas wordt in een doorlopende buis gebreid, volgens de experts van Med On The Net. Vanwege de manier waarop het gaas wordt aangebracht, moet het ongeveer twee keer zo lang worden gesneden als de te verpakken vinger.

Laad het gaas op de applicator. De aluminium applicator is een frame dat over de vinger moet passen zonder het aan te raken. De instructies in de verpakking bevelen aan om de buis met gaas over de buitenkant van de applicator te schuiven.

Schuif de applicator over de vinger. Trek de onderkant van het gaas van de applicator en rond de basis van de vinger.

Trek de applicator terug over de vinger terwijl u het gaas aan de basis van de vinger houdt. Wanneer de applicator van de vinger af is maar nog steeds ongeveer de helft van het gaas erop heeft, draai hem dan een paar keer. Volgens de experts van Cool Tools zorgt dit voor een veilig verband dat het topje van de vinger bedekt.

Verwijder de applicator van het overtollige gaasje. Rol de resterende lengte van het gaas over de vinger naar de basis en zet het vast met chirurgische tape.

Tip

  • Meerdere lagen gaas kunnen op dezelfde manier worden aangebracht om meer bescherming of opvulling te bieden. Surgitube buisvormig gaas kan worden gebruikt over andere verbandmiddelen om ze te beveiligen en te beschermen.

Tip

  • Dit merk gaas is schoon maar wordt niet als een steriel verband beschouwd. Raadpleeg uw arts voordat u ernstige wonden gebruikt.